Vandaag een vega-recept van De Hippe Vegetariër! Een bijzondere variatie op de traditionele Italiaanse broodsalade. Nu met rauwe boerenkool, canellini bonen, venkel en doperwten! Een superfood panzanella dus.
Ingrediënten
Voor de salade:
- 2 grote bekers fijngesneden rauwe boerenkool
- 1 blikje cannellini bonen
- ½ venkelbol
- 1 kleine beker diepvries doperwten
- ½ ciabatta brood
Voor de dressing:
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 citroen, sap en rasp
- 1 theelepel mosterd
- zout en peper naar smaak
Voor de garnituur:
- Handje onbewerkte pinda’s
- Eventueel wat gekruimelde feta
Bereidingswijze
Begin met de dressing: meng de eetlepels olijfolie met het sap en de rasp van de citroen, de mosterd en breng op smaak met zout en peper. Snij vervolgens de venkel in hele dunne plakjes, het liefst met een mandoline. Doe de venkel samen de boerenkool in een kom en giet de helft van de dressing erbij. Kneed de dressing met je handen door de boerenkool, voeg eventueel wat extra zout en peper toe, en laat gedurende 20 minuten marineren terwijl je de rest van de salade maakt.
Verwarm de oven voor op 180 graden, snij het ciabatta brood in kleine blokjes en bak ze gedurende enkele minuten tot ze knapperig zijn. Ontdooi ondertussen de diepvries doperwten door ze in een koekenpan op laag vuur te roosteren. Voeg de cannellini bonen, de doperwten, het brood en de rest van de dressing toe aan de boerenkool en de venkel, meng het geheel goed en laat de salade nog 15-30 minuten op smaak komen. Rooster als laatste de pinda’s in een koekenpan tot ze warm en knapperig worden.
Schep de groene panzanella op een grote platte schaal of op de borden en bestrooi met de grofgehakte en geroosterde pinda’s en eventueel wat gekruimelde feta. Je bent klaar om te serveren!
Meer vega kookinspiratie?
Kijk dan eens bij de recepten van De Hippe Vegetariër.
Isabel Boerdam
Laatste berichten van Isabel Boerdam (toon alles)
- Kikkererwtenpannekoekjes met sesamzaadjes en gember - 8 juni 2014
- Lekkere gezonde perentaart - 31 mei 2014
- Salade met rode biet, tofu, erwtjes en tahin - 25 mei 2014
Laat een reactie achter