Custard is een romige soort pudding. Lekker kunt gebruiken als een alternatief voor havermout of yoghurt. Het is zowel warm als koud te eten.
In kleinere hoeveelheden ook goed te eten als nagerecht. Zeker met een paar snippers zwarte chocolade of een paar cacaonibs.
Ingrediënten
- 1 mango (ongeveer 350 tot 400 gram vruchtvlees)
- 3 eidooiers
- snufje zout
- handje noten
Bereiding
Maak de mango schoon en doe deze direct in de pan. Gebruik een sauspan of een pan met dikke bodem. Splits de eieren en voeg het eigeel bij de mango. Voeg het zout toe en mix het geheel goed in een pan met dikke bodem met een (staaf)mixer. Zet de pan op het vuur en verwarm het geheel. Laat het zo’n 8 minuten pruttelen, waarbij je het wel regelmatig roert.
Wil je het koud eten, zet het dan zo’n 1-2 uur in de koelkast, nadat het op kamer temperatuur is gekomen.
Tip ook blauwe bessen zijn een lekkere combinatie.
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Vanessa zegt
Hoi Cathy
De bereidingsmethode was weggevallen. Ik heb ‘m weer toegevoegd.
Eet smakelijk!
Vanessa
Cathy zegt
Hi, en dan? Alles koud door elkaar mengen en opeten of eerst even garen?