• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Over ons
  • Adverteren
  • Gastbloggers
  • Nieuwsbrief
  • Dossiers
  • Contact
Logo Goed eten Gezond leven
Hide Search
%s
  • Home
  • Goed eten
    • Voeding
    • Drinken
    • Tussendoortjes
    • Buiten koken
  • Gezond leven
    • Gezondheid
    • Zelfzorg
    • Mind
    • Vitamines & mineralen
    • Liefde & Relaties
    • Op je werk
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Desserts
    • Tussendoortjes
    • Drinken
    • Vegan
    • Koolhydraatarm
  • Afvallen
  • Beweging
    • Oefeningen voor thuis
    • Wandelen
    • Yoga
  • Boeken
    • Kookboeken
    • Boeken over Afvallen
    • Boeken Gezonde Leefstijl
    • Boeken over Gezondheid
    • Boeken Zelfontwikkeling
    • Boeken over Beweging
  • Leuk!
    • Restaurants
    • Erop uit
    • Cadeautips
    • Schoonheid
    • WellnessVakanties
    • Productreviews
Je bevindt je hier: Home   Goed eten & koken   Andere manieren om rijst klaar te maken

Andere manieren om rijst klaar te maken

Laatste update: 10 maart 2022 - Door Jenny | Leestijd ca. 3 minuten

Veel mensen eten graag rijst, sommige mensen maken het zelfs meerdere keren per week klaar. Er zijn dan ook oneindig veel dingen die je kunt doen met rijst. De ‘normale’ manier om het te bereiden, is om het in ruim water in een pan te koken. Maar wist je dat er ook veel andere manieren zijn waarop je rijst klaar kan maken? Lees snel verder en haal inspiratie uit de volgende ideeën.

Gebruik de magnetron

Heb je even geen zin om heel moeilijk te doen? Maak jouw rijst dan gewoon klaar in de magnetron. Dit scheelt een hoop moeite, en bovendien hoef je geen pannen af te wassen. Het gaat er ook helemaal niet anders van smaken. Dit doe je als volgt: spoel de rijst af en voeg twee keer meer water toe dan rijst. Gebruik je een kopje rijst, dan voeg je twee kopjes water toe. Dit allemaal doe je in een schaal en zet je afgedekt in de magnetron. Na zo’n twintig minuten is de rijst gaar en is het klaar om te serveren. Eitje toch?

Gebruik een rijstkoker

Rijstkokers worden ook wel slowcookers genoemd en zijn ideaal voor het klaarmaken van grote hoeveelheden rijst. Deze ‘pannen’ stoppen met koken zodra de rijst een bepaalde temperatuur bereikt, wat ervoor zorgt dat het nooit te gaar zal worden of bijvoorbeeld verbrandt. De rijst wordt dus vrijwel altijd perfect hiermee. Je hoeft niet meer naar de rijst om te kijken nadat je het apparaat aangezet hebt, wat ideaal is! Erg handig dus, als je tegelijkertijd veel andere dingen aan het doen bent.

Geef er een lekker smaakje aan

Je hebt vast wel eens rijst gemaakt en er smaak aan gegeven door er dingen aan toe te voegen nadat de rijst klaar is. Maar wat dacht je van het koken van de rijst op een manier waardoor het al meteen smaak krijgt? Je kan bijvoorbeeld een bouillonblokje aan het water toevoegen en er op die manier voor zorgen dat de smaak van de bouillon in de rijst trekt. Ook kun je gedroogde kruiden in het water mee laten koken. In steelpannen kan dit prima.

Natuurlijk kun je ook als de rijst al gekookt is, kruiden toevoegen. Erg lekkere kruiden om te gebruiken zijn bijvoorbeeld laurierbladeren, knoflook, oregano, peper of Italiaanse kruiden. Als je van pittig houdt, kun je bijvoorbeeld ook chilipoeder toevoegen. Voor extra smaak kun je dit er natuurlijk ook gewoon vers doorheen doen, net als (zongedroogde) tomaatjes, stukjes noot, lavendel, ga zo maar door.

Andere manieren om rijst klaar te maken

(red) Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met een van onze partners.

Misschien vind je dit ook interessant:

  • Kindersushi maken met rijst, fruit en wraps
    Kindersushi maken met rijst, fruit en wraps
  • Gebakken rijst met Falafel (vegan)
    Gebakken rijst met Falafel (vegan)
  • 5 x inspiratie voor gezond avondeten
    5 x inspiratie voor gezond avondeten

Interessant? Lees dan ook onze andere artikelen over: koken, rijst

Lees Interacties

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Gratis WandelBingokaarten!

Schrijf je in voor onze wekelijkse updates en ontvang gratis 4 WandelBingokaarten!

Volg ons ook op Facebook

Goed eten Gezond leven

Partners:

Wil je ons helpen? Dankzij onze partners zijn wij in staat om deze website te blijven maken. Daar zijn we blij mee. Zij bemoeien zich overigens niet met de inhoud van onze site!

Body and Fit shop Afvallen Jasper Alblas

Dossiers

Dossiers Goed eten Gezond leven over voeding, bewegen en mind

Footer Widget Header

Footer

Recente berichten

  • Rustmomenten voor jezelf inbouwen, hoe doe je dat?
  • Drinkt u iets?
  • Helpt vitamine B6 tegen angstgevoelens?
  • Gezond afvallen zonder dieet
  • Voordelen van het eten van glutenvrij brood

Let op

Deze website geeft geen medisch advies en is slechts ter inspiratie bedoeld voor een gezonder leven en zelfzorg met de juiste voeding, leefstijltips en tips voor beweging. Bij fysieke of mentale klachten dien je te allen tijde je (huis)arts te raadplegen.

Meest gelezen artikelen op onze site

  1. Is kurkuma gezond?
  2. Welke maaltijdboxen zijn er allemaal?
  3. Is muntthee gezond?
  4. Feiten over het ontzuren van je lichaam
  5. Basisrecept speltpannenkoeken
  6. Tips om af te vallen als je ouder dan 40 bent
  7. Welke eiwitshake is het beste?
  8. Fitness artikelen voor de thuisfitness
  9. Collageen-proteïnepoeder getest, goed voor huid, spieren en gewrichten
  10. Gezond afvallen

Goed eten Gezond leven

Over ons, onze visie en missie
Disclaimer
Privacy statement
Linkpartners
Adverteren
Gastbloggers
Nieuwsbrief
Dossiers
Contact

Zie ook:
Wellness Vakanties

Volg ons op Social Media

Volg ons op FacebookVolg ons op Twitter Volg ons op Pinterest Volg ons op Instagram Volg ons op Youtube

© 2022 Goed Eten Gezond Leven