Mijn gerechten zijn allemaal vegetarisch en de meeste zijn helemaal plantaardig en dus veganistisch. Ik ben al in 60 landen geweest en haal veel inspiratie voor mijn gerechten uit het reizen. Zo ontdekte ik falafel in Israël en merkte hoe ze in Azië de rijst vaak nog even meebakken.
Dat bracht mij op het idee voor dit gerecht met gebakken rijst en falafel. Dit gerecht is een gezond diner-recept. Makkelijk te maken dus perfect voor doordeweekse avonden.
Eet je niet veganistisch? Dan kan je de soja yoghurt ook vervangen door Griekse yoghurt.

Ingrediënten (voor 2 mensen)
- 170 gram zilvervliesrijst
- 1 grote wortel (250 gram)
- 3 theelepels kerriepoeder
- 1/2 komkommer
- 200 gram broccoli
- 1 theelepel harissa
- 1 teen knoflook
- 100 gram ongezoete soja yoghurt
- 1 pak falafel (check of het vegan is of maak zelf falafel)
Bereiding
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snij de broccoli in roosjes en de wortel in plakjes. Verhit wat olijfolie in een hapjespan of wok en bak de groenten met de harissa en de kerriepoeder voor 1 minuut.
Voeg 4 eetlepels water toe en bak nog 6-7 minuten. Snij de knoflook fijn, rasp de komkommer en meng met de soja yoghurt. Verwarm wat olijfolie in een koekenpan en bak de falafelballetjes in 2-3 minuten per kant. Voeg de rijst aan de groenten toe en bak nog 2 minuten. Verdeel de rijst over twee borden, serveer met de falafel en de vegan tzatziki.
Dit recept mochten we plaatsen van Anne de Graaf. Hier vind je meer gezonde diner recepten van Anne.
Eet smakelijk!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Mijn ervaring met de online gezondheidscheck van &niped - 22 januari 2025
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
Laat een reactie achter