Uitgeverij Björnbooks vroeg ons of we een boekreview wilden doen van het boek Blij Suikervrij. Daar staan we altijd voor open, zeker als de titel zo aanspreekt!
Wij kenden het boek nog niet, maar Vanessa zag direct een aantal recepten die haar aanspraken en ik was verrast door de kwaliteit en opmaak van het boek. Dus ik vertel je graag even wat meer over dit boek.
Blij Suikervrij van Saskia Koopman
Saskia is zelf blogger en koos er een aantal jaren voor om puur te gaan eten, zonder geraffineerde suikers. En in plaats van tarwebloem gebruikt zij havermout, boekweit en notenmeel, omdat dit betere voedingsstoffen bevat en bloedsuikerschommelingen voorkomt.
Ze geeft zelf aan dat het beter is om de behoefte naar zoet niet te voeden, maar te kiezen voor bijvoorbeeld salades. Alleen is en blijft zij zelf ook een zoetekauw, die graag wel eens iets zoets eet. Daarom heeft ze nu lekkere en gezonde, zoete recepten bedacht en dat resulteerde in dit boek Blij Suikervrij.
Wat voor suikervrije recepten kun je vinden in dit boek?
De recepten in dit boek zijn niet alleen suikervrij, maar ook glutenvrij!
In het begin van het boek vind je een soort boodschappenlijst van basisproducten. Bijvoorbeeld agar-agar (gemaakt van zeewier) in plaats van gelatine, maar ook ingrediënten als macapoeder, rijstmelk en carobepoeder. Mocht het nog wat onbekend klinken? De meeste ingrediënten zijn tegenwoordig gewoon verkrijgbaar in biologische winkels, online of zelfs in supermarkten.
Daarna volgen de recepten die als volgt zijn ingedeeld (jawel,het is wel een Nederlands boek hoor):
- pancake party for breakfast
- keeping it simple
- my kinda muffin
- let’s get the party started
- raw vegan goodies
- little chocoholics
- cookiemonster & reepjes
- ice ice baby
- dashing desserts
- sweets dips & spreads
- healthy drinks
Klinkt al heel goed toch? Ik zal meteen wat voorbeelden van recepten geven:
- wortel-amandelcake
- speculaasmuffins van kastanjemeel
- raw chocolate & walnut cake
- chocolade popcorn
- hazelnoot-chiakoeken
- mango-banana pops (ijslolly’s)
- kokos-panna cotta met mango & limoen
- matcha ijsthee met munt en limoen
Hoe moeilijk zijn deze suikervrije recepten?
De recepten zijn goed te doen, maar de net-beginnende thuiskok, moet wellicht wel even oefenen. De foto’s van de recepten zien er prachtig uit, dus de lat ligt hoog 😉 Maar ik denk dat iedereen veel plezier beleeft aan het maken van deze recepten en het echt goed te doen is voor iedereen. Ook als je al vaak taarten en cakes bakt, maar nu wat gezondere ingrediënten wilt gebruiken, dan haal je genoeg inspiratie uit dit boek.
Je moet in het begin even investeren in de juiste ingrediënten. Die kan je daarna in de meeste gevallen meerdere keren gebruiken, dus dat wordt dan steeds makkelijker. De ingrediënten zijn goed verkrijgbaar bij winkels zoals Holland & Barrett.
De recepten worden over het algemeen gezoet met banaan, dadels en/of vanillepoeder.
Hoe ziet het suikervrije kookboek eruit?
Het is een vierkant hardcover boek. Met prachtige foto’s op zowel de omslag als in het boek. Het papier is van goede kwaliteit. De indeling is overzichtelijk. Per recept zie je meteen wat je nodig hebt aan keukenapparatuur, ingrediënten, voor hoeveel personen het is en hoe lang de bereiding duurt. De foto’s bij de recepten zijn paginagroot en zien er heerlijk uit! Opvallend dat de foodfotografie gedaan is door Saskia Koopman zelf.
Praktische informatie
Titel: Blij Suikervrij
Ondertitel: Zoet! zonder geraffineerde suikers en geheel glutenvrij
Schrijver en fotografie: Saskia Koopman
Uitgeverij: Björnbooks
ISBN: 978 94 92537 04 1
Aantal pagina’s: 167
Prijs: 20,-
Te koop bij o.a. Bol.com (zie inkijkexemplaar)
Jenny
Laatste berichten van Jenny (toon alles)
- Helpt ontzuren of ontgiften (detoxen) bij reuma of fibromyalgie? - 13 november 2024
- E-nummers, wat zijn het en wat moet je écht weten? - 11 november 2024
- 6 Balansoefeningen voor thuis (zonder apparaten) - 10 november 2024
Laat een reactie achter