Ik ben net terug van vakantie in Frankrijk. Wat heb ik daar heerlijk gegeten. Niet alleen was het eten erg lekker, ook het weer werkte goed mee. De franse keuken is heel smaakvol, veel groenten, smakelijk fruit en heel gevarieerd. Ook heb ik een heerlijk recept voor een Franse courgettetaart ontdekt.
Het is een volwaardige maaltijd en het leuke is dat deze taart niet kan mislukken, zoals de Fransen mij hebben verzekerd.
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 middelgrote courgettes
- creamcrackers
- diepvries bladerdeeg
- 1 pakje Boursin 125 gram
- theelepel zout
- 2 eieren
- 3 tomaten
- 100 gram geraspte emmentaler kaas of andere geraspte kaas naar smaak
Bereiding
Een ingevette springvorm bekleden met bladerdeeg en leg op de bodem kleine creamcrackers. De courgettes in plakjes snijden, bestrooien met een theelepel zout en een paar uur wegzetten zodat er vocht aan de groente onttrokken wordt. Doe de helft van de courgettes in de bakvorm en verdeel er een pakje Boursin (125 gr) over heen. Dek af met de rest van de groente en plakjes tomaat. Giet daar een paar geklutste eieren overheen en bestrooi met geraspte kaas. Bak de taart in een voorverwarmde oven op 175 graden gedurende 90 min.
Smakelijk eten!
Tip vervang de creamcrackers & bladerdeeg door 6 eieren en je hebt een koolhydraatarm recept.
Jenny
Laatste berichten van Jenny (toon alles)
- Zijn rijstwafels ongezond? - 2 december 2024
- Tips van Dokter Tamara: zo verbeter je je vitaliteit met echt eten - 27 november 2024
- Is beschuit net zo gezond als brood? - 24 november 2024
Laat een reactie achter