Avocado’s zijn heel vet, maar van de juiste vetten! Ze verlagen je bloedsuikerspiegel, zijn ontstekingsremmend en helpen bij afvallen. Linzen zijn ook gezond, want linzen zijn rijk aan ijzer en eiwitten. Een laatste gezonde ingrediënt is knoflook, omdat knoflook de weerstand vergroot tegen infecties en schimmels en verlaagt de bloeddruk. Gevulde avocado met linzen is dus een topgerecht!
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 150 gram groene linzen
- 1 liter groentebouillon
- 2 avocado’s
- olijfolie
- zout, peper
Bereiding
Bereidingstijd: 15 minuten + 40 minuten koken
Snipper de ui en fruit deze samen met de geperste knoflook in olijfolie, tot ze glazig zijn. Voeg de groene linzen toe en bak licht aan.
Voeg al roerend de bouillon toe tot de linzen gaar zijn (de hardheid kun je zelf bepalen door af en toe even te proeven). Dit duurt 30 á 40 minuten.
Als de linzen bijna gaar zijn, snijd je de avocado’s in tweeën. Haal het vruchtvlees eruit (laat de schil heel en bewaar deze) en doe in een schaal of mengbeker.
Haal de linzen van het vuur.
Pureer het vruchtvlees van de avocado’s tot het mooi zacht is en meng de linzen er door. Breng op smaak met zout en peper. Doe daarna het mengsel terug in de avocadoschillen.
En leg de avocado’s op een bord. Serveer met geroosterd brood.
Eet smakelijk
Dit recept komt uit Natuurlijk! Eten! het kookboek van Irene van Gent met 50 Simpele, Snelle en Smaakvolle recepten met ingrediënten uit de streek en het seizoen.
Fotocredits: Ronaldo Quercia
Irene van Gent
Laatste berichten van Irene van Gent (toon alles)
- Tomatentaart - 28 oktober 2015
- Bloemkoolsoep - 13 oktober 2015
- Hartige taart met witlof en spinazie - 5 oktober 2015
Laat een reactie achter