En toen vroeg dochterlief, mam? “Opa wil een pizza voor ons maken, mag dat? Opa heeft twee pizza’s over uit de HelloFresh maaltijdbox.”
Aangezien ik nog maar net begonnen was met koken, draaide ik gelijk het gas uit en ging op zoek in de koelkast naar ingrediënten voor een maaltijd voor mezelf. Dit soort pizza’s bevatten gluten, dus die sla ik over. Maar het werd alsnog echt een feestje voor mij, want wat een heerlijke maaltijdsalade heb ik gemaakt!
Hoe maak je deze lekkere maaltijdsalade?
Ingrediënten per persoon:
- 1 aubergine
- 2 handjes rucola
- 10 zongedroogde tomaten
- olijfolie voor het bakken en over de salade
- balsamico azijn
- 1 bol buffelmozzarella
- handje geroosterde pijnboompitjes
- peper en zout naar smaak
Hier lees je waarom aubergines zo gezond zijn.
Bereidingswijze:
Snijd de aubergine in kleine blokjes. Verwarm twee eetlepels olijfolie in de pan. Bak de aubergine met wat zout tot deze helemaal zacht is. Wordt de aubergine een beetje droog, doe er dan wat extra olijfolie op.
Ondertussen kun je op een bordje de rucola mengen met een halve eetlepel olijfolie, een scheut balsamico, peper en zout. Laat de mozzarella uitlekken. Als de aubergine klaar is, verdeel je dit op de borden (over de rucola). Maak een topping van de zongedroogde tomaatjes, mozzarella en de geroosterde pijnboompitten.
Echt heerlijk! Geniet van deze eenvoudige, maar hele lekkere maaltijdsalade!
Tip: verdeel de salade over twee borden als het een bijgerecht is!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter