Groente of fruit inmaken (wecken) leek me altijd heel ingewikkeld met weckpotten en zo. Maar dat is dus helemaal niet het geval. Het is super simpel als je het in kleine hoeveelheden doet.
Ik ben echt dol op ingemaakte rode ui. Het is heerlijk van smaak en minder scherp dan rauwe ui. In deze maaltijdsalade met zalm is het een heerlijke aanvulling! Mocht je niet willen wecken, dan kun je het natuurlijk ook zonder ingemaakte ui maken, maar gewoon met rode ui.
De rode ui inmaken moet je namelijk een dag of twee van tevoren doen. Je moet het dus wel goed plannen.
Hoe maak je ingemaakte rode ui?
Heel simpel.
Zoek een grote glazen pot (bijv. van augurken) en zorg dat deze goed schoon is. Snij een rode ui in hele dunne plakjes en doe deze in de pot. Vervolgens hoef je de pot alleen maar te vullen met appelazijn tot de ui onder staat. Je draait de deksel dicht en laat de pot staan.
Nu ik het gemak hiervan heb geproefd ga ik natuurlijk meer ontdekken, dus dat ga je vaker zien in mijn recepten.
Hoe maak je een heerlijke maaltijdsalade met zalm en ingemaakte ui?
Ingrediënten voor twee personen:
- 400 gram baby spinazie
- 100 gram zalm
- 1 rode punt paprika
- ¼ ingemaakte rode ui
- 1 bos ui
- handje pecannoten
- 1 eetlepel hennepzaad
- 2 eetlepels wakamesalade
- 1 eetlepel witte wijn azijn
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel Griekse yoghurt
- ½ eetlepel dille
- zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
Snijd alle groente en zalm klein. Ik maak tegenwoordig vaak eerst de vinaigrette aan en mix dat door de sla om vervolgens de rest er overheen op te maken. Dan heb je een goede verdeling over de gehele salade.
Door de noten en vette zalm is dit best een vullende maaltijdsalade. Dus dat is prima voor ’s avonds, of natuurlijk voor een uitgebreide lunch.
Heb je vragen over dit recept? Stel ze gerust hieronder.
Eet smakelijk!
Leestip: Welke ui gebruik je bij welke maaltijd?
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter