Een van de favoriete gerechten van dochterlief is pasta pesto. Het is iets dat zij ook zelf klaar maakt als ze een keer met vriendinnetjes eet. Pasta is niet echt gezond, maar het maakt heel veel uit welke ingrediënten je verwerkt in de pasta. Zo maak je een pasta gezond of niet gezond. In dat laatste is pasta goede vulling, maar niet heel voedzaam. Bijvoorbeeld witte pasta met spekjes en een kant-en-klare saus.
Ik maak graag een gezondere variant. In dit geval door onder andere bloemkool toe te voegen aan de pasta. Voor mezelf kies ik meestal voor pasta gemaakt van rode linzen. Dit is een heel goed glutenvrij alternatief en dat verdraagt mijn buik beter. Daarnaast is linzenpasta een leuk kleurrijk geheel, zeker als je het combineert met rode tomaatjes en groene basilicum.
Het recept hieronder is gebaseerd op gewone (volkoren) pasta. Deze keer heb ik gekozen voor een verse pesto uit de supermarkt, dat vind ik toch wat makkelijker na het werk. Maar op zich is pesto heel eenvoudig zelf te maken en je kunt zelfgemaakte pesto ook prima een paar dagen in de koelkast te bewaren. Dan kun je het weer in een ander gerecht gebruiken, of als lekkere dipsaus.
Hoe maak je een gezonde pasta pesto?
Ingrediënten voor 4 personen:
- 400 gram (volkoren)pasta
- 1 bloemkool, in kleine roosjes
- 4 eetlepels pesto
- 500 gram cherry of snoeptomaatjes
- handje verse basilicum
- 200 gram (buffel)mozzarella
- paar handjes garlic & herb salad topper van good4U
Kun je de salade topper niet vinden? Rooster dan wat pijnboompitjes in een droge koekenpan. Ook heel lekker!
Bereidingswijze:
Kook de bloemkool in ongeveer 20 minuten gaar. Zelf houden we er van dat de pasta nog beetgaar is, dus die mag meestal wat korter. Kijk daarvoor op de verpakking van de pasta.
Snij ondertussen de mozzarella in stukjes en tomaatjes door de helft en scheur de basilicum in stukken. Als de bloemkool en pasta gaar is dan kun je dit door elkaar roeren en gelijk de pesto toevoegen.
Maak vervolgens de borden mooi op met de tomaatjes, mozzarella, basilicum en topping.
Eet smakelijk!
PS. Heb je vragen over dit recept? Laat het me hieronder weten!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter