Een quiche is altijd makkelijk als lunchgerecht en als je een groter portie neemt, ook als avondeten. Het is vooral de oventijd die je goed in moet plannen. Het voordeel is dat je het van te voren klaar kunt maken en veel quiches zijn koud ook lekker.
Zelfgemaakte, gezonde quiches zijn prima als je gezond wilt eten. Bovendien, als je gezond wilt eten, dan is preppen voor drukke dagen écht de oplossing. En quiches zijn daar heel geschikt voor.
Dit recept voor een quiche bevat veel goede basis-ingrediënten en géén deeg! Zo bevat het veel goede vetten van de zalm, de eiwitten van de eieren en natuurlijk ook veel groente.
Ik heb hieronder een basisrecept voor een quiche met zalm die je maakt in een flinke ovenschotel. Je kunt zelf even kijken hoe groot de porties zijn die je nodig hebt, maar bewaren voor een andere dag is natuurlijk ook een goede optie.
Hoe maak je een gezonde quiche zonder deeg en met zalm?
Ingrediënten voor een quiche:
- 200 gram gerookte zalm
- 500 gram broccoli
- courgette
- 6 eieren
- 100 ml. kookroom
- 10 stengels verse bieslook
- zout en peper naar smaak
Eventueel kun je het maken in bladerdeeg, maar dat is minder gezond en juist calorierijk. Het geeft wel een krokante korst en veel mensen vinden dat het lekkerste. Gezien mijn glutenintolerantie maak ik deze quiche zonder deeg. Zonder is natuurlijk ook gezonder 😉
Bereidingswijze quiche zonder deeg:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschotel in of leg er een velletje bakpapier in. Blanceer de broccoli in 5 minuten beetgaar. Snij de courgette in hele dunne plakjes. Een mandoline of kaasschaaf kan je hierbij helpen. Meng in een kom de eieren met kookroom. De bieslook mag je in kleine stukjes snijden of knippen met schaar.
Beleg de bodem van de ovenschotel met een laag courgetteplakjes, giet vervolgens het eiermengsel er over. Verdeel vervolgens de broccoli en zalm erover. Ohja de zalm mag je ook nog even in kleinere stukjes snijden. Als laatste kun je de bieslook erover verspreiden. Zet het geheel zo’n 30-40 minuten in de voorverwarmde oven. Het gerecht is klaar als de ei gestold is.
Eet smakelijk!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter