Meer groenten eten is echt goed voor ons. En daarbij vind ik het belangrijk dat vegetarische gerechten niet alleen goed voor ons zijn, maar ook voor onze planeet. Vandaar dat wij thuis vaak vegetarisch eten. Wij zijn geen 100% vegetariërs, maar we eten wel heel bewust veel minder vlees.
Hieronder deel ik ook graag een heerlijke vegetarische variatie op een traditioneel recept: vegetarische stroganoff met spinazie!
Recept vegetarische stroganoff met spinazie
Ingrediënten:
- 200 gram spinazie
- 150 gram zilvervliesrijst
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 rode paprika
- 200 gram champignons
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel tomatenpuree
- kookroom
- olijfolie
- zout en peper
Bereiding:
Snijd de ui, knoflook, champignons en paprika in kleine stukjes. Fruit de ui en knoflook in wat olijfolie in een koekenpan. Na 2 minuten voeg je de paprika en champignons erbij.
Zet ondertussen de zilvervliesrijst op. Als de groenten in de koekenpan gaar zijn, voeg je de tomatenpuree, sojasaus en een scheutje kookroom toe. Meng de saus goed door en laat even pruttelen op laag vuur.
Giet de zilvervliesrijst af als deze gaar is. Laat de rijst nog even 10 minuten staan.
Na een minuut of zes kun je de spinazie door de saus roeren. Dan kan deze nog een beetje slinken voor je het gaat eten. Kruid de saus met wat peper en desgewenst zout.
Tip: houd je van pittig? Doe er dan een rood pepertje bij.
Eet smakelijk!
PS Heb je vragen over dit recept? Als je je vraag hieronder zet, zal ik er op reageren.
PS2 Nog zo’n lekker vegetarisch recept met rijst is de chili sin carne.
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Kaatje zegt
Voor hoeveel personen is dit gerecht?
Vanessa+Bos zegt
Hi Kaatje
Dit was vóór twee personen…
Eet smakelijk!