Snert: het typisch Hollandse woord voor erwtensoep. De soep wordt wereldwijd in verschillende variaties gegeten. Ook Nederlanders zijn er dol op: lekker, met roggebrood met kaas of pannenkoeken. Bij ons thuis is het traditie om op 5 december (pakjesavond) zelfgemaakte erwtensoep te eten. Sinds jaar en dag doen we dat met speklappen met zwoerd en rookworst:……. lees verder
Vegan
Nieuw en trendy veganistisch kookboek: Vegan delight
Er is een nieuw trendy veganistisch kookboek op de markt: Vegan Delight van Saskia Roeda. Het is een eigentijds en prachtig kookboek vol bourgondische recepten. Puur plantaardig eten brengt veel voordelen met zich mee, zoals: meer energie lagere cholesterol goed voor je immuunsysteem goede spijsvertering veel vitamines, mineralen en enzymen Je kunt er ook van afvallen,……. lees verder
Recept Vegan Pesto
Veel mensen maken pesto van pijnboompitten, maar omdat wij een melkallergie hebben kan ik die niet maken met kaas. Maar dat maakt helemaal niet uit want ook de vegan pesto is erg lekker! Wat heb je nodig? extra vierge olijfolie (ongeveer 5 eetlepels) 3 handjes basilicumblaadjes (of meer, eigenlijk kan je hiervan niet teveel nemen)……. lees verder
Voedzame, vegetarische chili sin carne
Chili sin carne, is een heerlijke voedzame en vegetarisch ovenschotel. Met drie opgroeiende kinderen wil ik graag voedzaam en gezond eten. Echter, door de drukte van sport- en muziekclubjes rond etenstijd is dat nog best wel een uitdaging. Het van te voren plannen en klaar maken is essentieel. Als ik dat niet doe, is de keuze……. lees verder
Veganistische koekjes met havermout en chocolade
Veganistisch koken en bakken, het leek me altijd wat eenzijdig, saai en moeilijk. Ik hou wel van een stukje (uiteraard biologisch) vlees en mijn wekelijkse haring sla ik liever niet af, om maar niet te beginnen over ei, honing en leren schoenen of tassen… Daarnaast vind ik het belangrijk om wel op een gevarieerde manier……. lees verder