Deze appeltaart is super gezond. Voor dit recept gebruik je alleen maar pure ingrediënten. Dit recept voor appeltaart bevat geen suiker en tarwe (gluten) als ingrediënt.
De taart bestaat uit drie lagen en bouw je zo laag voor laag op, zonder dat je een oven nodig hebt (raw). Je zou zelf een stuk mee kunnen nemen naar je werk als (zoete) lunch.
- 1e laag – een mengsel van noten, rozijnen en dadels
- 2e laag – banaan met citroen
- 3e laag – appels met kaneel
Instructies en benodigdheden voor de 1e laag (bodem):
- 150 gram pecannoten (nacht geweekt)
- 100 gram amandelen (nacht geweekt)
- 200 gram rozijnen (min 1 uur geweekt)
- 10 dadels
Meng alle noten tot een deeg met een staafmixer. Maak een laag van 2 cm in een springvorm. De bodem blijft meestal erg zacht. Dat is wennen, maar de betoverende smaak maakt het goed.
Instructies en benodigdheden voor de 2e laag:
- 3 grote bananen
- sap van een halve limoen of citroen
Prak de bananen en meng het sap er doorheen. Maak een dunne laag op de bodem.
Instructies en benodigdheden voor de 3e laag:
- 3 grote friszure appels
- sap van de andere helft van de limoen of citroen
- kaneel
Snij appels in fijne plakjes en doe alle ingrediënten in een grote schaal. Meng het door elkaar en leg vervolgens de plakjes netjes op de taart.
Omdat het raw is, kan ik het wat minder mooi aansnijden, het valt sneller uit elkaar. Maar als je dat niet erg vindt, dan is dit echt een verrukkelijke en gezonde appeltaart!
Eet smakelijk!
PS Zie ook dit recept voor een gezonde appel-notentaart.
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024