Ik ben weer helemaal in de modus van havermout. Het is herfst en dan hou ik meer van dit soort recepten. Deze lekkere variant van overnight oats (havermout nachtje in de koelkast laten staan) is met sinaasappel. Het is zo makkelijk. Het enige puntje is, dat je er de avond van te voren even aan moet denken.
Ingrediënten per persoon
- 1 sinaasappel
- 3 eetlepels havermout
- 5-8 pecannoten
Bereiding
De avond vooraf: snij de sinaasappel in twee stukken. Pers de ene helft en doe het samen met de havermout in een afgesloten bakje of weckpot.
In de ochtend: snij de 2e helft van de sinaasappel in partjes en verdeel dit samen met de pecannoten over de havermout.
Het lekkerst is het om de havermout even op kamertemperatuur te laten komen.
Tip: ben je onderweg, dan is zo’n weckpot ook makkelijk mee te nemen. Bewaar de nootjes wel apart, anders worden ze slap.
Koop je glutenvrije havermout, dan past dit ook prima in jouw glutenvrije dieet!
Eet smakelijk!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter