Laatst zat ik met een zakenrelatie te lunchen. Ik had een heerlijke salade met Peccorino, maar ik zat ook wel te kijken naar de andere salade aan tafel. Dat zag er ook erg lekker uit, een maaltijdsalade met parmaham en vijgen. Klinkt best spannend toch? Ik heb de salade zelf nagemaakt en het smaakte inderdaad heerlijk!
Hieronder vind je het recept voor deze maaltijdsalade.
Ingrediënten
- zakje veldsla of 200 gram verse spinazie
- 10 cherrytomaatjes
- 10 druiven
- 10 vijgen (vers of gedroogd)
- 150 gram goede parmaham
- 1 eetl. geroosterde pijnboompitjes
- optioneel 1 bolletje (buffel)mozzarella
- 1 eetl. olijfolie
- 1 eetl. balsamico
- 1 theel. honing
- zout en peper naar smaak
Bereiding
Maak allereerst de dressing, door olie, honing, balsamico, zout en peper door elkaar te mixen. Snijd de sla, tomaten, vijgen, ham en mozzarella en doe alles – samen met de druiven – in een schaal. Doe de dressing hierover en als laatste de geroosterde pijnboompitjes.
De salade kun je als bijgerecht nemen, maar met een beetje brood erbij ook heel goed als maaltijdsalade.
Eet smakelijk!
Tip: is het vijgen-seizoen? Neem de salade dan met verse vijgen! Ook lekker met blauwe bessen.
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Vanessa zegt
Vanmiddag heb ik de salade op iets andere wijze gegeten met verse vijgen. En dat is nog lekkerder! Check https://www.instagram.com/p/BJsHg0GAF8j/?taken-by=healthylife_healthyfood hoe het er uit ziet 😉
Deetje zegt
Voor hoeveel personen is de salade? Zoet er heerlijk uit ?
Vanessa zegt
Wij hebben er met z’n drieën van genoten als maaltijdsalade. Vier lukt ook nog wel denk ik, neem er dan wel een broodje bij.
Eet smakelijk!