Laatst had ik een kant-en-klaar gehaktbrood meegenomen uit de supermarkt voor op de barbecue. Dat inspireerde mij om het zelf te maken. Want dit was wel een gehaktbrood met vooral verantwoorde ingrediënten, maar het is natuurlijk niet zo verantwoord als zelf maken!
Het resultaat was deze groene gehaktbrood met spinazie en broccoli. Hieronder vind je het recept.
Ingrediënten voor een gehaktbrood
- 500 gram rundergehakt
- 200 gram broccolirijst
- 300 gram uitgelekt diepvriesspinazie
- 4 eieren
- 3 tenen knoflook
- 2 sjalotten
- ½ tl. kurkuma
- ½ tl. paprikapoeder
- (keltisch) zout en peper naar smaak
Extra benodigdheden: cakevorm van 25 cm.
Bereiding
Zorg dat alles klein gesneden is en mix het door elkaar. Zet het gehakt in een voorverwarmde oven op 180 graden. Na een half uur is het gehaktbrood klaar.
Je kunt het warm, maar ook heel goed koud eten (in de lunchtrommel)!
Eet smakelijk!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Louis Govaert zegt
Dit gehaktbrood lijkt me de moeite waard om een poging te wagen.
Al verwacht ik wel dat het met rundsvlees nogal droog zou kunnen
uitvallen. (?????)
En nu moet er me iets van het hart. Waar is bij de Nederlanders het taalgevoel
gebleven.? Euphony…al van gehoord?
“Deze” gehaktbrood….Het verkeerde lidwoord in dit geval doet het geheel slecht klinken.
Het moet dus “Dit” gehaktbrood zijn. En ik heb er nog andere : “De” deksel dat “Het” deksel moet zijn.
Toen ik nog school liep en Nederlands leerde werd dus sterk de nadruk gelegd op zinsvorming,en taalgevoel.
En jammer voor bepaalde drammers, genderneutrale woorden bestaan niet : ze zijn M of V of O (voor onzijdig)
Ja, ja….de Nederlandse taal is wonderzoet als men haar geen geweld aan doet.
Groetjes