Wil je gezond lunchen en de koolhydraten wat vaker laten staan. Ga dan aan de slag met deze redelijk eenvoudige frittata. Het is handig om het in het weekend te maken en een paar stukjes te bewaren voor de week en de rest kun je in de vriezer stoppen.
Of je maakt een frittata voor een makkelijk diner.
Ingrediënten voor 1 ronde taartvorm
- 2 uien gesnipperd
- 5 bosuien in ringetjes
- 2 eetlepels verse fijngesneden verse Italiaanse kruiden
- 2 kleine courgettes, ongeschild in blokjes of plakjes
- 20 cherrytomaatjes, gehalveerd
- 2 paprika’s in reepjes
- 1 bakje champignons in stukjes
- 4 eieren
- 4 extra eiwitten
- zout en peper
- 1 à 2 theelepels groente bouillon poeder
- 100 gram gerookte kipfilet in stukjes
- optioneel 150 gram geraspte (geiten)kaas
- beetje olijfolie om te bakken
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij alle groentes in kleine stukjes, net als de kipfilet.
Fruit de ui in wat olijfolie en een theelepel bouillonpoeder in een pan. Bak de overige groente en kipfilet en de verse kruiden een paar minuten mee. Proef even of het op smaak is. Doe het groentemengsel in een ovenschaal bekleed met bakpapier.
Klop de eieren los met zout en peper naar smaak. Schenk dit mengsel over de groentes en mix de kipfilet er door heen.
Bak de frittata ca. 10-15 min. In de oven.
Serveer met een lekkere salade!
Annemarie Arends
Laatste berichten van Annemarie Arends (toon alles)
- Boekreview De Flexikok | handig als je een vegetarische kind thuis hebt wonen! - 4 juli 2018
- Groentelasagne met mascarpone - 25 mei 2018
- Boek Oogstkoken – van het magazine Seasons - 15 maart 2018
Laat een reactie achter