Ik had een bloemkool over en geen zin in ‘bloemkool met een papje’. Wat zal ik daar eens mee doen. Geïnspireerd op een recept van Jamie Oliver ben ik aan de slag gegaan met een bloemkooltaart!
Ingrediënten
- 1 flinke bloemkool, beetgaar gekookt
- 2 rode uien (1 in snippers, 1 in ringen)
- 2 tenen knoflook geperst
- verse kruiden, zoals rozemarijn en basilicum
- 7 eieren
- 150 gram Parmezaanse kaas
- 1 bolletje mozzarella
- 1 tl. kurkuma
- 120 gram (spelt)loem
- 1,5 tl. bakpoeder
Bereiding
Verwarm de oven op 200°C
Bak de ui met de knoflook en verse kruiden in de olijfolie. Laat de bloemkool goed uitlekken. Maal de bloemkool fijn in de keukenmachine of met een staafmixer.
Meng alle ingrediënten (alleen niet de uiringen en mozzarella) goed door elkaar en meng als laatste beetje bij beetje de bloemkool er doorheen. Leg een vel bakpapier in je bakblik en giet het mengsel daarin. Maak de taart mooi op met de rode ui en plakken mozzarella.
Na 45 minuten in de oven is de taart gaar. Laat ‘m even rusten en geniet er dan van. Lekker met een frisse groene salade.
Bloemkool is heel gezond, hoe gezond hebben we voor je uitgewerkt!
Eet smakelijk!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter