Iedereen kent caprese salade natuurlijk van de tomaten, basilicum en mozzarella. Deze salade met witte asperges smaakt heel anders, ondanks dat er bekende ingrediënten inzitten. En het is natuurlijk heel gezond. In een eerder artikel van ons, lees je waarom asperges gezond zijn!
Dit is een perfect bijgerecht bij de barbecue. Lekker een stukje kalfs- of lamsvlees erbij. Dat past bij de lente! Of als je wilt natuurlijk een vegetarische variatie 😉
Ingrediënten voor 3 of 4 personen
- 500 gram geschilde witte asperges
- 10-14 cherrytomaatjes – gehalveerd
- bosje basilicum in smalle strookjes (tip: een handige kruidenschaar)
- bakje mozzarellabolletjes
- creme di balsamico
- 125 ml kookroom
- 1 dl droge witte wijn
- 1 klont roomboter
- zout en peper naar smaak
Bereiding
Kook de asperges tot ze beetgaar zijn (5-10 minuten). Controleer of de onderkant wel behoorlijk zacht al is. Het is zonde als je ze te kort kookt, dan worden ze houterig en harde onderkanten kun je helemaal niet eten. Liever iets te zacht dan te hard.
Smelt de boter in een koekenpan, roerbak de asperges tot ze helemaal gaar zijn. Blus de asperges af met de witte wijn en kookroom. Laat nog één minuutje bakken, zodat de alcohol vervlogen is. Haal de asperges met een keukentang uit de pan. Leg ze op een schaal, verdeel de tomaatjes, mozarellabolletjes en basilicum hierover. Maak het af met de crema balsamico, zout en peper.
Eet smakelijk!
PS deze caprese-asperge-salade is natuurlijk ook heerlijk als lunch!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter