Een linzensalade is lekker en makkelijk qua voorbereiding. Je kunt deze salade een paar uur van te voren of zelfs de dag van te voren bereiden. Het maakt de salade juist extra lekker, want de kruiden trekken er zo nog beter in.
Zo schreef ik in onze nieuwsbrief al dat ik op een drukke dag graag deze salade alvast klaarzet in de koelkast. Dat voorkomt dat je kiest voor een snelle, ongezonde maaltijd. Deze linzensalade bevat veel goede voedingsstoffen. Precies wat je lichaam nodig heeft voor een goede gezondheid. Niet vullen, maar voeden, dus!
Ik heb bij het maken van deze linzensalade voor een kant-en-klare hummus gekozen, maar die kun je natuurlijk ook zelf maken. Hier vind je een goed basisrecept voor hummus. Dat is eigenlijk beter, maar ik had er de tijd niet voor (of wilde er nu de tijd niet voor vrij maken, omdat het nogal hectisch was 😅).
Hoe maak je een lekkere linzensalade?
Ingrediënten voor 2 personen:
- 2 sjalotjes fijn gesneden
- 5 bospeentjes, in plakjes gesneden
- 2 teentjes knoflook, geperst
- halve liter groentebouillon
- blik linzen, 400 gram
- beetje verse tijm
- 1,5 eetlepel witte wijnazijn
- ½ theelepel mosterd
- 5 eetlepels goede olijfolie
- schep hummus
Bereidingswijze:
Fruit de uitjes en knoflook in een eetlepel olijfolie, daarvoor hoef je niet de ‘goede’ te nemen. Dat mag een reguliere olie zijn. Na een minuut of twee kun je de uitgelekte linzen en wortel er bij doen en kook dit een 10 minuutjes in de bouillon. De linzen zijn al gaar, maar het hangt even van de wortel af. Dat is een kwestie van proeven hoe zacht je deze wilt. Ik houd altijd nog wel van een beetje bite.
Giet alles af en maak een mengsel van de olie, azijn, tijm en mosterd. Roer dit door de uitgelekte linzen. Daarna nog een lekkere schep humus er over en eventueel een naanbroodje er naast.
Eet smakelijk!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter