Op de barbecue maken we ook graag een (soort) pizza of flammkuchen. Erg lekker voor de afwisseling. Vandaag hebben we heerlijke flammkuchen gemaakt. Niet onbelangrijk, je maakt deze flammkuchen heel makkelijk op de barbecue. Uiteraard maak ik de flammkuchen met gezonde voedingsstoffen.
Hieronder vertel ik je graag mijn recept!
Hoe maak je flammkuchen op de barbecue?
Ingrediënten voor 2 personen:
- 4-5 wraps
- 200 gram tuinerwten
- 400 gram (warm) gerookte zalm
- 200 ml crème fraiche
- 1 rode ui
- 3 takjes verse munt
- sap van een halve limoen
- scheutje olijfolie
- verse Parmezaanse kaas
Bereidingswijze:
Verwarm de oven of barbecue op 180 graden. Pureer de erwten samen met de munt, olie en limoen. Snijd de rode ui in ringen. Smeer de crème fraiche uit over de wraps en beleg ze met de ui en zalm. Rasp er wat Parmezaanse kaas over.
Grill de flammkuchen een paar minuutjes op de barbecue of in de oven tot de bodem krokant is. Verdeel de erwtenpuree hier als laatste over.
Ik ben heel benieuwd of je het een lekker recept vindt. Of dat jij het op een andere manier maakt? Leuk als je het hieronder met me deelt!
Eet smakelijk!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter