Groente van de barbecue is altijd erg lekker. We kennen allemaal de shaslick spiesen of sateetjes. Nu heb ik ook eens een heerlijke groentespies gemaakt. We hebben het met Libanees platbrood gegeten. Lekker om in het sausje te dippen. Maar wil je koolhydraatarm eten, dan kun je het brood natuurlijk achterwege laten. De groentespies zijn op zich al voldoende vullend als je hier een aantal van eet.
De groentespies zijn ook lekker als bijgerecht als je nog iets anders op de barbecue doet. Denk aan de groente naast een lekker stukje vlees, als alternatief voor een salade.
Ik ga normaal gesproken uit van 2 spies per persoon. Maar kijk vooral zelf even hoe je het eet en hoeveel je normaal gesproken eet.
Hoe maak je deze groentespies?
Ingrediënten voor 8 spiesen:
- 1 kleine courgette
- 1 (zoete) ui
- 3 paprika’s (alle kleuren)
- 1 kleine aubergine
- olijfolie
- bakje crème fraîche (100 g)
- zoete chilisaus naar smaak
- bosje koriander, klein gesneden
Leestip:
Hoe gezond zijn courgettes?
Hoe gezond zijn aubergines?
Bereidingswijze:
Snij de groente in grote stukken en rijg ze om en om aan 8 spiesen. Heb je houten spiesen, laat deze dan eerst even 10 minuten in water liggen, zodat ze niet verbranden op de barbecue. Dit is ook heel makkelijk ’s middags klaar te maken als je eters krijgt bij de barbecue. Wel zo prettig, toch?
Verwarm de barbecue tot 180-200 graden. Smeer de groentespiesen in met wat olijfolie. Grill de spiesen in zo’n 5-10 minuten gaar.
De dip is heel eenvoudig te maken: doe de crème fraiche in een schaal, verdeel er wat chilisaus over heen en vervolgens de klein gesneden koriander. Dit is trouwens ook een lekker dipje met tortillachips (een guilty pleasure).
Eet smakelijk!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter