Als je koolhydraatarm eet, wil het natuurlijk niet zeggen dat je smaak niet verfijnd kan zijn. En daarom is dit kookboek, De Complete Koolhydraatarme Keuken, voor echte kookliefhebbers zo fijn. Het is helemaal gericht op koolhydraatarme recepten voor mensen die houden van écht goed eten! De recepten zijn wel goed te maken.
Dit kookboek is meer dan koolhydraatarm.
Ruim 300 suikervrije, glutenvrije en vetrijke recepten
In het eerste deel van het boek staat informatie van de schrijver, Jonno Proudfoot (bekend van de The Real Meal Revolution). Onder andere over groenten die hij gebruikt, hoe je op echt vuur kunt bakken, over karamelliseren en informatie over Jonno zelf.
Maar verder is het een echt kookboek met veel recepten. Het is onderverdeeld in hoofdingrediënten zoals groenten, vlees en gevogelte, vis en zeevruchten, eieren en messtoffen (bouillon).
Ook gaat een deel over sauzen en d voorraadkast. Tussendoor vind je nog allerlei lessen van Onno, denk aan: lamskoteletten bakken, courgetteslierten maken, pijlinktvis schoonmaken, het belang van omscheppen en veel meer.
Koolhydraatarme recepten
Een aantal voorbeelden van recepten die je in dit boek vindt:
- Geschroeide asperges met citroen en grove mosterd
- Gebakken paddenstoelen met soja botersaus
- Aubergines gevuld met lamsgehakt
- Krab met gebroken zwarte peper, citroengras en basilicum
- Gemarineerde witlof met pecorino, walnoten en grandioze blauwekaasdip
- Caribische lamsschenkels
Bij elk recept vind je een foto. Soms naast het recept, soms op een grote overzichtsfoto met andere recepten. Slim gedaan, want zo bespaar je ruimte. Het ziet er allemaal zeer smakelijk uit!
Bij elk recept staat voor hoeveel personen het is, de ingrediënten en de bereidingswijze. Het is verder vrij sober van opzet (wel moderne opmaak van het boek!).
De meeste ingrediënten zijn goed verkrijgbaar op enkele uitzonderingen na. Denk aan een goede kreeft, of varkenswangen… Ook de recepten zijn prima te maken, zeker de recepten met groenten en ei. Bijzonder vind ik ook de geheel gegrilde bloemkool en om die zo te presenteren (dus zonder in de bloemkool te snijden, grillen). Nooit aan gedacht dat dit ook kon!
Praktische informatie
Titel: De complete koolhydraatarme keuken
Ondertitel: Voor mensen die van goed eten houden, 300+ suikervrije, glutenvrije en vetrijke recepten
Auteur: Jonno Proudfoot
Fotografie: Toby Murphy
Uitgeverij: Atlas Contact
ISBN: 978 90 450 3907 7
Aantal bladzijden: 318
Prijs: 24,99
Te koop bij o.a. Bol.com en Bookspot
Jenny
Laatste berichten van Jenny (toon alles)
- Pijn aan één knie tijdens het fietsen: oorzaken, tips en preventie voor fietsers - 20 november 2024
- Hoe kan ChatGPT helpen met een gezondere levensstijl? - 17 november 2024
- Helpt ontzuren of ontgiften (detoxen) bij reuma of fibromyalgie? - 13 november 2024
Laat een reactie achter