Verzadigde of onverzadigde vetzuren? Welke mogen wel en welke mogen niet? We hebben het even op een rijtje gezet volgens de principes van De Voedselzandloper. Hieronder vind je een overzicht van goede vetten en slechte vetten: Verzadigde vetzuren Deze vetzuren kunnen dichter tegen elkaar aanliggen, doordat de moleculen recht zijn. Hierdoor kunnen ze overal in…lees verder
Kookboeken
Drie basisprincipes van de Voedselzandloper – principe 2 kijk uit met proteïnen
Proteïnen zijn naast suikers en vetten de derde vorm van calorieën. Een andere naam voor proteïnen is eiwitten. Proteïnen betekenen groei. Zoals eerder gezien betekent groei veroudering. Dat willen we immers voorkomen. Veel verouderingsziektes zijn in essentie waarbij samengeklitte proteïnen in en rond een cel verstikken en bezwijken. Voorbeelden van voorkomende ziektes zijn Alzheimer Parkinson Algemene…lees verder
Voedselzandloper van Kris Verburgh
Een interessant boek over afvallen en langer jong blijven. De Voedselzandloper is een boek vol met wetenschappelijke informatie over voeding. Tijdens mijn (Vanessa’s) vakantie heb ik me verdiept in deze materie. Erg interessant. Daarom wil ik je de komende weken meenemen in een aantal onderdelen van de visie van Kris Verburgh. Kris Verburgh – arts…lees verder
Het geheim van slanke mensen – Mieke Kosters
Mieke Kosters heeft zelf heel veel gelijnd. Op een gegeven moment was ze het zat en ontwikkelde ze haar eigen methode. In deze methode ontdek je hoe je de regie op je eetgedrag pakt: Alles mag! Je wilt niet langer te veel eten. Jij kiest bewust voor afvallen en slank(er) blijven. In het geheim van…lees verder
Oergondisch genieten kookboek
Helemaal enthousiast kwam mijn yoga lerares het boek Oergondisch genieten tonen toen ik haar vertelde van mijn nieuwe website. Er door heen bladerend dacht ik gelijk – dat boek wil ik bestellen en aan meerdere delen. Het boek staat vol prachtige recepten met mooie foto’s. Wat ik zelf ook altijd heel belangrijk vind is dat er ingrediënten…lees verder