Hou jij van het bakken van taarten, muffins, koekjes of hartige taarten? En wil je gezond leven? Dan heb je geluk. Er is een nieuw kookboek van Monique van der Vloed op de markt met recepten om gezond te bakken. Puur natuur In Natuurlijk lekker bakken staan 400 toegankelijke recepten van uit de basis: puur en……. lees verder
Kookboeken
Boek van Chicks love food
Nina de Bruijn en Elise Gruppen hebben al jaren het succesvolle blog Chicks Love Food. Nu hebben ze hun eerste kookboek gemaakt. De kracht van de recepten zit in het feit dat je maximaal 5 ingrediënten nodig hebt. Makkelijke, gezonde en toegankelijke recepten Wij kijken ook vaak op www.chickslovefood.nl voor inspiratie. Er staan heerlijke en vooral ook……. lees verder
Plant Power – inspiratieboek voor vegetarisch eten
Vegetarisch eten of zelfs vegan is best even wennen. Het is belangrijk om de juiste balans in voeding te houden. Dat heeft Lisette Kreischer ervaren. Toen ze kind was, had ze bedacht dat ze niets meer wilde eten dat afkomstig was van een dier. Het resultaat toen ze dit ‘zo maar’ deed was, heel weinig……. lees verder
Eten bewaren door in te maken of te drogen
De trend van pure voeding is bekend. Het is ook erg handig als je nu tijdens de zomer een voorraad aan te kunnen maken voor de winter. Dat is niet nieuw. Traditioneel maakten onze grootmoeders en overgrootmoeders groenten en fruit tijdens het oogstseizoen in om er in de koude maanden nog van te kunnen genieten.……. lees verder
Oervoeding – Oergondisch genieten
Oervoeding is een van de leefstijlen die we onder de ‘loep’ nemen. Omdat er heel veel methodes zijn en veel verwarring onder de consument proberen wij de verschillende leefstijlen in een duidelijk overzicht neer te zetten. Regelmatig zul je hier een leefstijlanalyse bekijken/nalezen. Zo hebben we wel al inhoudelijke delen & recepten uit de Voedselzandloper……. lees verder
Nieuw: Supersnel Herstel van topsporter Janneke van der Meulen
Op zaterdag 21 juni j.l. is het boek “Supersnel herstel” van Janneke van der Meulen gepresenteerd tijdens EkoTown 2014, hét biologische lifestyle festival. Het boek gaat over de visie van Janneke van der Meulen op supersnel herstel door middel van slim eten, drinken en slapen. Het is belangrijk dat je snel hersteld, of je nu……. lees verder
Boek zus Doutzen Kroes, Rens Kroes met Powerfood
De zus van Doutzen Kroes, het bekende Nederlandse topmodel, heet Rens Kroes en zij heeft een boek geschreven over Powerfood. Aanvulling: Het tweede boek van Rens Kroes is ook inmiddels uit: Powerfood: Van Friesland naar New York. Met opnieuw heerlijke recepten. Van New Yorks, tot heel Nederlands, zoals poffertjes. Maar uiteraard allemaal gezond! De passie voor gezonde……. lees verder
Boek over foodtrucks of rollende keukens
Foodtrucks zijn razend populair, zoals vorige week bleek uit het festival Rollende Keukens in Amsterdam. Het boek Reizende Sterren staat vol verhalen en recepten van de ondernemers met een foodtruck of rollende keuken. Vandaar dat het kookboek van de maand Reizende Sterren is geworden. Geen gewoon kookboek Voor de foodtruck is aangeschaft hadden deze ondernemers dromen. Dromen……. lees verder
Kookboek van de Maand Mei: Grote recepten voor kleine chefs
We kregen de tip binnen voor het Kookboek van de maand. Nieuwsgierig als we zijn, keken we gelijk even waar het boek Grote recepten voor kleine chefs over gaat. Erg leuk! Het boek bevat 70 recepten die stap voor stap geïllustreerd zijn. Ook ouders vinden in dit boek kookinspiratie. Vooral samen koken is natuurlijk erg leuk! Het kinderkookboek……. lees verder
Leuke actie met het boek Lekker Raw actie bij Superfood.nl
Lekker Raw is een prachtig recepten- en inspiratieboek geschreven door Sandra de Vos. Het boek is bedoeld voor iedereen die van pure smaken en een gebalanceerd leven vol energie houdt. Het bevat meer dan 60 recepten voor verrassend lekkere rawfood gerechten die eenvoudig te bereiden zijn, zoals Oosterse gember-sesam crackers, kleurrijke lasagne, bloemkool couscous en……. lees verder
Nieuw e-book van Larisse van de Haar-Buize
Het nieuwe e‐book Ontdek snel Culikruiden is het culinaire vervolg op het kruiden inspiratieboek Kruidje roer mij niet. Culikruiden inspireert culi’s met kennis over bijzondere kruiden, specerijen en mengsels en culinaire recepten. Naast leuke recepten staan er ook interessante ‘weetjes’ in het boek. We hebben een kleine preview: Wist je dat…? Groene pepers zijn onrijpe pepers. Als……. lees verder
Superfood brood boek | Boekbespreking
Het Superfood brood boek bevat kant-en-klare, creatieve recepten, die makkelijk te maken zijn. Er zijn recepten met groente en andere producten met hoogwaardige voedingsstoffen. Denk bij de recepten aan: verantwoorde pannenkoeken wafels broden Kinderen en groente Door deze creatieve recepten kun je kinderen ook vaker groente laten eten. Zo maak ik wel eens pannenkoeken met……. lees verder
I love groente
Het nieuwe boek van Janneke Vreugdenhil heet I love groente. Mark Bitten, culinair columnist van The New York Times, noemt haar in zijn voorwoord ‘een van de beste culinaire journalisten en thuiskoks van Noord-Europa’. Het boek staat vol originele groente-recepten die eenvoudig te bereiden zijn. Ook reuze geschikt voor beginners dus. Gaat je zoon of……. lees verder
Boek Suikervrij eten
Het boek 100% Suikervrij was al een groot succes. Vanaf vandaag is het tweede deel uit: 100% Suikervrij, Basiskookboek. Wie echt helemaal suiker wil mijden, dus niet alleen het koekje bij de thee, zal smullen van dit boek. Het prachtige boek van Carola van Bemmelen staat vol gezonde en betaalbare suikervrije recepten. Je zult merken……. lees verder
Herdruk: Oergondisch genieten van Ria Penders & Yvonne van Stigt
Een van de populaire voedingsboeken van 2013 is vanaf volgende week weer beschikbaar. Het kookboek Oergondisch genieten helpt je gezondheid te verbeteren en je krijgt meer vitaliteit. Wat is oervoeding? Het gaat uit van de visie: om terug te gaan naar een gezond lichaam zullen we (gedeeltelijk) terug moeten naar een voedings- en bewegingspatroon zoals……. lees verder
Nieuwe boek Jamie Oliver: Bespaar met Jamie Oliver
Het nieuwe jaar is begonnen. We willen gezonder eten (lees de trends van 2014), maar natuurlijk ook op de kosten letten. Jamie Oliver heeft dit samen gebracht in zijn nieuwste bespaarboek. Jamie helpt je goedkoper eten Gezond en lekker eten heeft de stempel duur te zijn. Maar dat hoeft niet. Jamie leert je om slim……. lees verder
Boek over Detoxen van Kyra de Vreeze
Voor een goede detox hoef je de deur niet meer uit. Al watertanden wij bij de reizen van Puur en Kuur, haha. Maar mocht je daar even het budget niet voor hebben, dan hebben we een ideaal boek gevonden om thuis aan de slag te kunnen. Detoxen doe je namelijk niet zomaar. Daytox is een eenvoudig……. lees verder
Boek van Wilfred Genee: Vullen of voeden
Een nieuw boek speciaal over gezond eten voor kinderen: vullen of voeden. Daar houden we van. Wilfred Genee schreef het boek samen met zijn vrouw Lili. Er komen verschillende voedingsdeskundigen en bekende ouders aan het bod. Kennis door kinderen Wilfred en zijn vrouw zijn zich in voeding gaan verdiepen door de komst van hun eigen kinderen. Ze willen gezonde……. lees verder
E-book: Kruidje roer mij van tv-kok Larisse van der Haar-Buijze
Leer in dit nieuwe e-kookboek wat je kunt doen met bekende kruiden zoals kaneel, basilicum, peterselie en paprikapoeder. Ook minder bekende kruiden zoals sumak, foelie, lavas en kurkuma komen aan bod. Het nieuwe e‐book Kruidje roer mij inspireert om de bekende en minder bekende kruiden te gebruiken en om zelf kruidenmengsels te maken. Ontdek snel: Kruidje……. lees verder
Lekker lokaal | telers en tuinders rond Amsterdam
Een leuk boek voor mensen in de omgeving van Amsterdam of verder? Vind de leuke adresjes voor verse en gezonde producten in het boek Lekker Lokaal. Het boek is geschreven door Jobien Groen. Je kunt zo bij de boer jouw producten halen. Maar waar? In het boek staan 38 boerenadressen en 6 fietsroutes. Zo kun……. lees verder
Het voedselzandloperkookboek
Vanaf vandaag 10 oktober 2013 is het kookboek van Kris Verburg officieel uitgebracht. Als fan van de VoedselZandloper, mogen we dit natuurlijk niet missen. Kris Verburgh schreef het boek samen met Pauline Weuring. Pauline is net als Kris Verburgh thuis in gezond eten. Zij is bedenker en eigenaar van het populaire kookblog Uit Pauline’s Keuken. Je kunt……. lees verder
Drie basisprincipes van de Voedselzandloper – principe 3 vetten zijn gezonder dan gedacht
Verzadigde of onverzadigde vetzuren? Welke mogen wel en welke mogen niet? We hebben het even op een rijtje gezet. Verzadigde vetzuren Deze vetzuren kunnen dichter tegen elkaar aanliggen, doordat de moleculen recht zijn. Hierdoor kunnen ze overal in het lichaam makkelijk samenklonteren en stroperig worden (boter ipv olie). Onverzadigde vetzuren De moleculen van onverzadigde vetten……. lees verder
Drie basisprincipes van de Voedselzandloper – principe 2 kijk uit met proteïnen
Proteïnen zijn naast suikers en vetten de derde vorm van calorieën. Een andere naam voor proteïnen is eiwitten. Proteïnen betekenen groei. Zoals eerder gezien betekent groei veroudering. Dat willen we immers voorkomen. Veel verouderingsziektes zijn in essentie waarbij samengeklitte proteïnen in en rond een cel verstikken en bezwijken. Voorbeelden van voorkomende ziektes zijn Alzheimer Parkinson Algemene……. lees verder
Voedselzandloper van Kris Verburgh
Een interessant boek over afvallen en langer jong blijven. De Voedselzandloper is een boek vol met wetenschappelijke informatie over voeding. Tijdens mijn (Vanessa’s) vakantie heb ik me verdiept in deze materie. Erg interessant. Daarom wil ik je de komende weken meenemen in een aantal onderdelen van de visie van Kris Verburgh. Kris Verburgh – arts……. lees verder
Het geheim van slanke mensen – Mieke Kosters
Mieke Kosters heeft zelf heel veel gelijnd. Op een gegeven moment was ze het zat en ontwikkelde ze haar eigen methode. In deze methode ontdek je hoe je de regie op je eetgedrag pakt: Alles mag! Je wilt niet langer te veel eten. Jij kiest bewust voor afvallen en slank(er) blijven. In het geheim van……. lees verder