Als onze dochter niet thuis eet, dan gaan we graag voor een lekkere pittige Thaise curry. Het is voor kinderen (en sommige volwassenen) vaak iets te scherp. Laatst zat er een ambachtelijke curry pasta in de Foodybox, die ik af en toe krijg om producten te testen. Samen met de CuliQueen puntpaprika’s (ook uit het pakket en heel gezond!) heb ik een makkelijke maaltijd op tafel gezet.
Ingrediënten
- 1 el. gele curry pasta van Sutharos (alleen online te koop bij Jumbo.nl)
- 2 zoete puntpaprika’s in ringen
- 1 blikje kokosmelk
- 1 blikje uitgelekte kikkererwten
- 1 bloemkool
- 1 teen geperste knoflookteen
- 1 gesnipperde ui
- olie om in te bakken
Bereiding
Snij de bloemkool in kleine roosjes en kook de bloemkool in zes minuten beetgaar. Fruit het uitje en knoflook in 4 minuten lichtbruin. Voeg de puntpaprika’s toe. Na 3 minuten kun je de kokosmelk, kikkererwten en currypasta toevoegen. Roer alles goed door, zodat je een egale saus krijgt.
Giet de bloemkool af en bak deze nog een paar minuten mee.
Nog goed om te weten over deze specifieke puntpaprika’s. CulyQueen paprika’s bevatten vier keer meer vitamine C dan een sinaasappel, daarnaast plantaardig eiwit, vezels, betacaroteen en de vitamines E, B11 en B6.
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter