Wil je een bijzonder groentegerecht met de Kerst. Deze poffertjes met spinazie zijn echt een succes. Vooral bij kinderen. De klasgenoten van mijn dochter van 6 zijn er gek op…
Ingrediënten voor spinazie poffertjes met komkommerdip
- 300 gram diepvriesspinazie
- 300 ml magere melk
- 3 eieren
- 350 gram (spelt)bloem
- 1 zakje bakpoeder
- zonnebloemolie
- 1 komkommer
- 200 ml. kwark of Griekse yoghurt
- zout
- versgemalen peper
Extra nodig: poffertjespan.
Bereiding
Laat de spinazie goed ontdooien en zorg ervoor dat het vocht zoveel mogelijk is verdwenen. Gebruik daar bijvoorbeeld een zeef voor en druk de spinazie hier op, zodat je het uitwringt. Mix de bloem, eieren, bakpoeder, melk en bakpoeder door elkaar. Doe er nog een snufje zout naar wens toe. Mix als laatste de spinazie door het beslag.
Laat het beslag nog even een halfuurtje staan. Ondertussen kun je de komkommer heel fijn snijden en mixen met de yoghurt of kwark. Maak het op smaak met zout & peper.
Bak de poffertjes in een poffertjes pan. We hebben de poffertjes aan een mooie prikker gedaan tijdens ons Kerstproeverij voor een feestelijk effect.
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter