Ik weet niet hoe ik deze maaltijd precies zal noemen, maar het is lauwwarm, het heeft een Arabisch tintje én het is met wortel en falafel. Vandaar dat ik het een Arabische salade heb genoemd. Mocht je een creatief idee hebben voor een andere naam, dan lezen we het graag bij de comments.
Het is in ieder geval een heerlijk vullende maaltijdsalade. Je kunt er een lichtere maaltijd van maken voor de lunch. Gewoon in tweeën verdelen 😉
Hieronder deel ik dit gezonde recept.
Hoe maak je deze Arabische maaltijdsalade?
Ingrediënten voor 4 personen:
- 275 gram quinoa
- 200 gram spinazie
- ½ komkommer
- een bos bospeen
- 200 gram falafel
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
- 2 eetlepels Mayonaise
- 1 teen geperste knoflook
- 1 eetlepel za’atar
- 2 eetlepels olijfolie
- ½ eetlepel citroensap
- zout en peper naar smaak
- ½ blok haloumi kaas
Bereidingswijze voor deze Arabische maaltijdsalade:
Zet de oven aan op 180 graden. Maak de bospeentjes schoon en halveer deze. Leg deze op een vel bakpapier op de bakplaat en besprenkel deze met een eetlepel olijfolie en de za’atar.
Wil je weten wat za’atar is?
Za’atar is een kruidenmengsel dat voornamelijk bestaat uit sesamzaad, sumac, een snufje zout en een soort wilde oregano die ook een beetje naar tijm smaakt.
We gaan verder!
Zet de worteltjes een half uurtje in de oven tot deze zacht zijn. De laatste vijf tot 10 minuten kun je de haloumi kaas toevoegen.
Kook ondertussen de quinoa klaar volgens de verpakking. Zet een aantal bordjes klaar en doe daarop de spinazie en komkommer in plakjes. Maak de vinaigrette van olijfolie, citroensap, zout en peper en doe dit over de spinazie en komkommer.
In een ander kommetje kun je zelf de knoflooksaus maken door de yoghurt, mayonaise en geperste knoflook door elkaar te roeren.
Bak de falafel in een pan met een beetje olijfolie of kokosolie.
Giet de quinoa af en verdeel dat over de spinazie. Vervolgens kun je het bordje verder opmaken met de worteltjes, haloumi, falafel en knoflooksaus. De saus die je over hebt, kun je op tafel zetten voor diegene die een schepje extra wenst.
Eet smakelijk!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter