Een heerlijk voorgerecht voor de komende Paasdagen of daarna als lunch of bijgerecht. Het is een gerecht dat niet ingewikkeld is om te maken, maar het goede gereedschap is wel handig. Zo is het dun snijden van de courgette zo gepiept met een mandoline. Maar je kunt het natuurlijk ook doen met een kaasschaaf.
Leuk detail: mijn dochter vond dit voorgerecht van ‘komkommer’ erg lekker. Dat het komkommer was hebben we maar even zo gelaten ;-))
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 courgette
- 2 bosuitjes, fijngesneden
- 50 gram pijnboompitten
- handje rucola
- 20 tomaatjes
- verse geraspte Parmezaan
- balsamicocreme
Voor de dressing:
- 1/2 rijpe avocado
- 4 eetlepels olijfolie (kies wel een echt goede, want dat proef je, bijvoorbeeld van Monini)
- 2 eetlepels appelazijn of witte wijn azijn
- 1 theelepel honingmosterd of 1/2 tl. honing en 1/2 tl. mosterd
- sap van 1/2 limoen
- zout en peper naar smaak
Bereiding
Begin met het maken van de dressing. Doe alle ingrediënten in een hoge beker en mix het met de staafmixer tot een mooie gladde saus.
Roerbak de bosuitjes en pijnboompitjes in een droge koekenpan met anti-aanbaklaag.
Snij de courgette heel fijn met een mandoline of kaasschaaf. Halveer de tomaatjes.
Maak de borden mooi op, door de plakjes courgette te verdelen over het hele bord. Smeer de dressing er over. Een toefje rucola in het midden, tomaatjes er omheen. Over de tomaatjes een klein druppeltje van de balsamicocrème. Als laatste de pijnboompitjes, bosui en versgeraspte Parmezaan.
Eet smakelijk!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter