• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
Logo Goed eten Gezond leven
  • Home
  • Goed eten
    • Voeding
    • Drinken
    • Tussendoortjes
    • Buiten koken
  • Gezond leven
    • Gezondheid
    • Beter Slapen
    • Zelfzorg
    • Mind
    • Vitamines & mineralen
    • Liefde & Relaties
    • Op je werk
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Desserts
    • Tussendoortjes
    • Drinken
    • Vegan
    • Koolhydraatarm
  • Afvallen
  • Supplementen
    • Natuurlijke slaapmiddelen
    • Natuurlijke fatburners
    • Greenjuices
  • Beweging
    • Oefeningen voor thuis
    • Wandelen
    • Yoga
  • Boeken
    • Kookboeken
    • Boeken over Afvallen
    • Boeken Gezonde Leefstijl
    • Boeken over Gezondheid
    • Boeken Zelfontwikkeling
    • Boeken over Beweging
  • Leuk!
    • Restaurants
    • Erop uit
    • Cadeautips
    • Schoonheid
    • WellnessVakanties
    • Productreviews
    • Persoonlijke Blogs
  • %s
Hide Search
%s
Je bevindt je hier: Home   Recepten   Recept: Gezonde variant Limburgs Zuurvlees (zoervleisj)

Recept: Gezonde variant Limburgs Zuurvlees (zoervleisj)

Gepubliceerd op: 30 januari 2024 - Door Vanessa | Leestijd ca. 3 minuten

Zoervleisj is in Limburg een favoriete snack bij de snackbar. Het is natuurlijk veel gezonder om het zelf te maken. Hierbij deel ik graag mijn recept voor een gezonde(re) variant van het Limburgs Zoervleisj.

Hoe maak je Limburgs zuurvlees op gezondere wijze?

Soms heb je gewoon trek in iets dat niet zo heel erg gezond is, maar wel heel erg lekker. Ik vind zuurvleisj (zuurvlees) uit Limburg erg lekker. Maar als je het zelf maakt, is het gewoon beter en gezonder. Zo heb ik het benodigde vlees gehaald bij een lokale hobbyboer. Dat vind ik zelf al heel mooi dat dat kan. De frites heb ik zelf gemaakt, maar wel gefrituurd. Dat heeft toch onze voorkeur boven de airfryer. Het zijn dus wel echte ouderwetse homemade frites.

Een frisse, heerlijke groene salade voor erbij. Dat klinkt allemaal toch best oké, toch?

Omdat het vlees lang aan het sudderen is, maak ik graag meerdere porties en vries het in. Dus dat zie je ook in de ingrediënten terug en bereidingswijze. De volgende keer is het perfect op te warmen, bijvoorbeeld tijdens een drukke of juist luie dag in het weekend, wanneer je niet zoveel zin hebt om te koken.

Wil je het nog  gezonder maken, eet het zoervleisj dan met aardappel- of pastinaakpuree.

Gezond recept: zelf Limburgs zuurvlees maken.

Recept Limburgs Zuurvlees

Ingrediënten voor een flinke pan:

  • 1,2 kilo suddervlees (runder- sucade-, riblappen of een mix)
  • 3 witte uien
  • 5 laurierblaadjes
  • 5 kruidnagels
  • 3 eetl. roomboter
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 theel. zout
  • 1 theel. peper
  • 80 gram ontbijtkoek (liefst van de warme bakker)
  • 3 eetl. appelstroop
  • 500 ml. appelazijn

Ik bereid het vlees in mijn Le Creuset braadpan. Als kookliefhebber kan ik hier niet buiten 😊Het is natuurlijk geen must om hierin het vlees te laten sudderen.

Bekijk hier Le Creuset braadpannen.

Bereidingswijze:

Snij het vlees in grove stukken en de ontbijtkoek in kleine blokjes. Snipper vervolgens de ui. Verwarm de boter en olie in een grote braadpan. Fruit de ui en voeg het vlees toe. Braad het even aan op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten toe. Als het geheel begint te pruttelen, kun je het op laag vuur stoven. Eerst 1,5 uur met de deksel op de pan. Zodra het vlees zicht wordt, kun je de deksel van de pan halen om de rest in te laten koken. Vind je het iets te zuur? Voeg dan eventueel wat basterdsuiker toe. Je hebt ook een suikervrij alternatief van basterdsuiker.

Tegen de tijd dat het vlees gaar begint te worden, kun je de aardappels schillen (of niet) en in frites snijden. Vervolgens leg je ze een half uurtje in koud water. Verwarm het frituur en bak de frites eerst 5 minuten op 140 graden. Vervolgens haal je ze uit het vet en verhoog je de temperatuur naar 190 graden. Dan kun je ze nog twee keer bakken en samen met het vlees opdienen.

De salade die ik erbij gemaakt heb is heel simpel. Een zakje gemengde groene sla aangemaakt met een goede olijfolie, witte wijnazijn, zout en peper. Je kunt het zelf eventueel nog aanvullen met andere ingrediënten, zoals een gekookt eitje, wat zaden of noten, paprika, enzovoort.

Eet smakelijk!

Misschien vind je dit ook interessant:

  • Hoe maak je een gezonde pasta pesto?
    Gezond recept: pasta pesto!
  • Gezond ontbijt: recept voor stroopwafel baked oats, maar dan gezonder!
    Recept stroopwafel-baked oats, maar toch iets gezonder!
  • Recept gezonde knoflooksaus
    Recept voor gezonde knoflooksaus
  • Paleo oliebollen
    Paleo Oliebollen, maak het zelf!
The following two tabs change content below.
  • Biografie
  • Laatste Berichten
My Instagram profile

Vanessa

Samen met Jenny ben ik eigenaar van Goed eten Gezond leven. Na mijn studieperiode heb ik vooral gewerkt als online analyticus en mooie carrière moves gemaakt. Maar mijn echte passie ligt bij gezonde voeding en koken! Ik werkte al vaak met Jenny samen en ik kon haar vaak adviseren welke voeding goed voor haar was. Wij vonden het leuk om samen op onderzoek uit te gaan. Wat is nu eigenlijk een gezonde leefstijl? Wat heeft voeding en beweging voor effect op hoe je je voelt? Waarom is de kracht van gedachten zo sterk? Deze website is mijn passie. Samen met Jenny deel ik graag tips over een gezonde leefstijl. Ik ben geen arts, dus ik kan geen gezondheidsadviezen geven. Wel kan ik tips geven over een duurzame en gezonde leefstijl. Ik deel graag recepten en probeer ook graag eens wat nieuws uit op gebied van voeding.
My Instagram profile

Laatste berichten van Vanessa (toon alles)

  • Mijn ervaring met de online gezondheidscheck van &niped - 22 januari 2025
  • Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
  • Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024

Interessant? Lees dan ook onze andere artikelen over: Limburgs, recept, vlees

Lees Interacties

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Volg ons ook op Facebook

Goed eten Gezond leven

Abonneer je op onze update!

Ontvang om de week een update van ons!


  Thank you for Signing Up
Vul a.u.b. de gemarkeerde velden juist in


















1,true,6,Contact Email,2
1,false,1,First Name,2
1,false,1,Last Name,2



Partners:

Wil je ons helpen? Dankzij onze partners zijn wij in staat om deze website te blijven maken. Daar zijn we blij mee. Zij bemoeien zich overigens niet met de inhoud van onze site!

Body and Fit shop

Direct Diagnostics

Ontvang 1x per 2 weken onze update met inspiratie en nieuws voor een gezond(er) leven.


  Thank you for Signing Up

Vul a.u.b. de gemarkeerde velden juist in


















1,true,6,Contact Email,2
1,false,1,First Name,2
1,false,1,Last Name,2



Footer

Recente berichten

  • Mijn leven na een psychose
  • Appelazijn of natuurazijn? Wat is beter voor je gezondheid én huishouden?
  • De kracht van natuurazijn: gezond, duurzaam en onmisbaar in elk huishouden
  • Waarom neusademhaling zó goed is voor je lichaam
  • De Griekse traditionele keuken, ken je deze grote voordelen?

Let op

Deze website geeft geen medisch advies en is slechts ter inspiratie bedoeld voor een gezonder leven en zelfzorg met de juiste voeding, leefstijltips en tips voor beweging. Bij fysieke of mentale klachten dien je te allen tijde je (huis)arts te raadplegen.

Meest gelezen artikelen op onze site

  1. Is kurkuma gezond?
  2. Welke maaltijdboxen zijn er allemaal?
  3. Is muntthee gezond?
  4. Feiten over het ontzuren van je lichaam
  5. Basisrecept speltpannenkoeken
  6. Tips om af te vallen als je ouder dan 40 bent
  7. Welke eiwitshake is het beste?
  8. Fitness artikelen voor de thuisfitness
  9. Collageen-proteïnepoeder getest, goed voor huid, spieren en gewrichten
  10. De lekkerste en beste suikervervanger

Goed eten Gezond leven

Over ons, onze visie en missie
Disclaimer
Privacy statement
Partners
Adverteren
Gastbloggers
Nieuwsbrief
Contact

Zie ook:
Wellness Vakanties

Volg ons op Social Media

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

© 2025 Goed Eten Gezond Leven