Vorige week had ik visite en zoals ik dan vaak doe, maakte ik vooraf een ovenschotel. Dan kunnen we gezellig samen zitten en hoef ik niet actief te zijn in de keuken voor het eten. Hooguit moet ik nog een klein dingetje doen om de schotel af te maken.
Deze keer heb ik een eenvoudige, koolhydraatarme ovenschotel gemaakt met broccoli en bloemkool. Ik ben alleen vergeten wat eerder foto’s te maken. De foto is in het donker gemaakt en geeft niet helemaal een goed beeld. Het was in ieder geval wel erg lekker én een gezellige avond!
Hoe maak je een koolhydraatarme, lekkere ovenschotel met veel groenten?
Ingrediënten voor vier personen:
- 600 gram broccoli
- 600 gram bloemkool
- 600 gram cherrytomaatjes
- 2 sjalotten
- olie om uitjes te bakken en om schaal in te vetten
- 200 ml. slagroom
- 200 gr. Boursin of andere roomkaas
- 300 gr. geraspte kaas
- snufje nootmuskaat & peper
Bereidingswijze ovenschotel:
Snij de bloemkool en broccoli in stronkjes. Snipper de sjalotjes en halveer de tomaatjes. Stoom de bloemkool en broccoli beetgaar in zo’n 5 minuten. Laat het even staan, terwijl je een beetje olie in de pan verhit. Fruit de uitjes in twee minuten lichtbruin en voeg de tomaten toe en bak deze zo’n 5 minuten mee. Draai vervolgens het gas uit.
Zet de oven aan op 180 graden om op te warmen (of stel dit uit tot je visite er is, zoals ik heb gedaan). Vervolgens kun je in een sauspan de slagroom, roomkaas en geraspte kaas smelten tot een kaassaus. Maak de kaassaus af met een snuf nootmuskaat en peper.
Vet de ovenschaal in en giet de bloemkool/broccoli af en doe dit in de schaal. Verdeel de tomaatjes en ui hierover en vervolgens de kaassaus. Zet het geheel 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Eet smakelijk!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter