Risotto is echt heel lekker en makkelijk. En in veel variaties te maken. Het enige is, dat het koken van de risotto wel wat aandacht nodig heeft. De risottorijst moet je blijven roeren en je moet (door het verdampen) steeds een beetje bouillon toevoegen, tot de rijst lekker zacht is. Dat duurt meestal zo’n 25 minuten.
Je hebt twee pannen nodig. Een voor de risotto en een voor de bouillon (1 liter).
Voor de risotto gebruik je een grote pan met stevige bodem. Als de bodem te dun is, bakt de risotto aan. Voor de bouillon kan het handig zijn om een pan te gebruiken waarmee je makkelijk kan schenken. Je kunt natuurlijk ook een grote soeplepel gebruiken of het overgieten in een schenkkan.
Hieronder vind je een recept voor risotto met zalm en erwten, een van onze klassieke varianten! Het is eenvoudig, voedzaam en erg smaakvol.
Hoe maak je risotto met zalm?
Ingrediënten:
- 350-400 gram risotto
- 200 gram gerookte zalm
- 1 pak diepvries tuinerwten (450 gram)
- 1 liter bouillon (bouillon helemaal zelf maken, kan ook!)
- Parmezaanse kaas
- 4 sjalotjes
- scheutje olijfolie
- zout en peper naar smaak
Bereiding van deze risotto:
Haal de tuinerwtjes ruim op tijd uit de vriezer en laat ze ontdooien. Snijd de zalm in kleine stukken.
Maak de sjalotjes schoon en snijdt ze in kleine stukjes. Fruit deze uitjes kort in de olijfolie. Na een minuut of twee voeg je de risotto toe. Na ongeveer drie minuten voeg je een flinke scheut bouillon toe, zodat de risottorijst onder water staat.
Blijf de risotto goed doorroeren en als de bouillon minder wordt, voeg je weer nieuwe bouillon toe. Dit blijf je herhalen tot de risotto lekker zacht is. Dat duurt meestal zo’n 25 minuten. Vervolgens voeg je de tuinerwtjes toe en laat je ze nog een paar minuten meekoken. Giet eventueel het laatste vocht af en schep de risotto met erwtjes op de borden. Schep de zalm er doorheen en voeg naar smaak wat peper en eventueel zout er over. Strooi er wat Parmezaanse kaas over om het helemaal af te maken.
Eet smakelijk!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter