“Mag ik nog even bietsen voor een nieuw recept?” Dat stond in het berichtje dat ik kreeg van Jenny. Zoals jullie weten ben ik graag aan het experimenteren in de keuken. Maar nu ik gebruik maak van Menuut, is het toch wel vaak makkelijk een receptje om een recept van hen te maken. Op zich geen probleem, alleen zo kreeg Jenny wat minder input voor de site.
Gelukkig vind ik het tussendoor bedenken en maken van een lekker receptje ook wel weer heel leuk. Dit keer wilde ik graag iets maken voor de lunch. Iets heel lekkers en toch gezond.
Ik heb al vaker groene wafels of pannenkoeken gemaakt. Dat vind ik altijd een leuk effect hebben. Nu ben ik voor een andere mooie kleur gegaan. Rood/roze!
Door bietjes te verwerken in deze zelfgemaakte wafels zijn ze mooi roze geworden. Een bijkomend voordeel is natuurlijk dat je zo makkelijk meer groente eet.
Ik maak zelf de wafels in een wafelijzer, maar als je die niet hebt, kun je dit recept natuurlijk ook prima gebruiken voor pannenkoeken. Dan moet je alleen de bietjes nog fijner snijden en het beslag iets dunner maken.
Hoe maak je deze rode wafels met bieten?
Ingrediënten voor 2 personen:
- 1 flinke rode biet, klein geraspt
- 1 ei
- 100 gr boekweitmeel
- 150 ml. plantaardige melk
- snufje zout
Bereidingswijze
Zet allereerst je wafelijzer aan om op te warmen, of doe een lik kokosolie in de pan om pannenkoeken te bakken. Meng vervolgens het beslag (alle ingrediënten, maar nog niet de bietjes). Denk je dit beslag ziet er goed uit, dan kun je de bietjes er doorheen roeren.
Giet het beslag vervolgens op het wafelijzer of bak de pannenkoeken.
Zoals je op de foto kunt zien heb ik het belegd met zachte geitenkaas, rucola, walnoten en een beetje honing. Echt super lekker en heerlijk gezond.
Eet smakelijk!
PS Lees ook het artikel: Hoe gezond zijn bietjes?
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Vanessa zegt
Goede vraag 😉
Ik heb gare bieten gebruikt…
Mariet van Osch zegt
Gebruik je rauwe of gegaarde bieten