Dit is een heerlijke, gezonde en klassieke maaltijd. Je maakt deze stoofpot in een stoofpan. Wij vinden dit thuis een lekkere, goed vullende maaltijd. Alleen vindt mijn dochter de pastinaakpuree iets minder, dus voor haar maak ik meestal een aardappelpuree erbij. Kies je voor pastinaakpuree dan is het een koolhydraatarme maaltijd.
Hieronder deel ik graag mijn recept.
Hoe maak je dit stoofpotje met paddenstoelen met pastinaakpuree?
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 3 doosjes paddenstoelen (ik gebruik een mix oesterzwammen/champignons, maar shii-takes is ook prima)
- 1 winterpeen
- 4 sjalotjes
- 1 liter runder- of groentebouillon
- 2 tenen knoflook
- glaasje rode wijn
- bosje verse Italiaanse kruiden
- 14 pastinaken
- 4 bosuitjes
- johannesbroodpitmeel of maïzena
- klontje (room)boter
- zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
Maak de paddenstoelen schoon en snijdt ze in plakjes. Maak de winterpeen schoon en snijd het in kleine blokjes. Snijd de sjalotjes en knoflook fijn en fruit dit in wat roomboter in een stoofpan. Voeg na ongeveer 2 a 3 minuten de champignons toe. Roer het goed door en voeg daarna de wortel erbij.
Bind de Italiaanse kruiden met een touwtje vast en doe dit in de pan. Het glaasje rode wijn kan ook toegevoegd worden in de pan. Na een minuut of twee voeg je de liter bouillon toe.
Laat het geheel een half uur pruttelen in een stoofpan, zonder deksel.
Maak de pastinaak schoon (dat kan ook met een dunschiller) en snijd deze in stukken. Breng water aan de kook in een andere pan. Voeg daarna de pastinaak toe en laat ongeveer 10 minuten koken. Zodra de pastinaak gaar is, kun je het water afgieten. Echter, laat een klein beetje kookvocht in de pan, voeg een klontje roomboter toe en pureer de pastinaken met een beetje zout en peper.
Snijd de bosuitjes in kleine ringetjes.
Kijk of de peen zacht is in je stoofpotje en als dat het geval is, kun je een klein beetje johannesbroodpitmeel of een papje van maïzena toevoegen. Een maïzena-papje maak je door een beetje water in een pan te doen met een paar schepjes maïzena. Roer het goed door elkaar.
Zodra de stoof een aantrekkelijke dikte heeft, ben je klaar. Doe een schep pastinaakpuree op een bord. Voeg de paddenstoelenstoof toe en maak het af door te garneren met wat bosuitjes.
Eet smakelijk!
Zie ook het recept: Roergebakken spruitjes met pastinaak en gehaktballetjes
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter