Een voorraadje kant-en-klare-saus in huis is heel handig. Dan heb je altijd iets in huis voor een makkelijke maaltijd. Maar als ik het heb over kant-en-klare saus, dan heb ik het nog steeds over het zelf klaar maken van de saus!
Zo heb ik laatst een dubbele portie tikka massalasaus gemaakt. Dit is een Indiase saus en smaakt licht pittig. Ik heb nu juist een milde versie gemaakt. Het is een lekkere en gezonde smaakmaker. Je kunt deze saus kant-en-klaar kopen, maar het is natuurlijk veel lekkerder én gezonder om deze saus zelf te maken.
Deze saus heb ik in vier porties verdeeld en drie porties bewaar ik in de vriezer voor een later moment. Foodprepping is echt handig bij een gezonde leefstijl.
We hebben de tikka massalasaus deze keer gegeten met vegetarische balletjes, courgetini, gebakken champignons en wat pinda’s. Eerlijk gezegd passen cashewnoten beter, maar die had ik niet in huis 😉
Je kunt de saus ook over bijvoorbeeld sperziebonen, bloemkool of rijst eten. Een aanrader als je van lekker gekruid eten houdt. Bovendien is deze saus door de vele kruiden ook erg gezond!
Hoe maak je Tikka Massala saus?
Ingrediënten voor 4 porties:
- 2 uien (gesnipperd)
- 4 cm verse gember fijngesneden
- 4 tenen knoflook geperst
- 2 tl komijnpoeder
- 2 tl kurkuma
- 2 tl paprikapoeder
- 2 tl chilipoeder
- 2 tl garam masala
- 1000 gr gezeefde tomaten
- 200 ml water
- 400 ml kokosmelk
- 2 blikjes tomatenpuree
- bosje koriander fijngehakt
- rijst- of olijfolie
Bereidingswijze tikka masalasaus
Fruit de ui, knoflook en gember in een flinke scheut olie. Na twee minuten kun je de overige kruiden er voor ook zo’n twee minuten bij doen. Daarna mogen alle overige ingrediënten erbij, met uitzondering van de koriander. Roer het goed door.
Laat de saus 20 minuten op een laag pitje pruttelen. De laatste vijf minuten mag de koriander erbij. Houd je niet van koriander, laat het dan achterwege. Het is immers een aanwezige smaak.
Voor de liefhebbers van een pittige saus kun je er ook een rood pepertje door doen.
Ik heb het dus gecombineerd met vegetarische balletjes, broccoli, champignons, courgetti en pinda’s. Maar de saus is een lekkere smaakmaker op veel meer gerechten.
Eet smakelijk!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter