Ik kwam een soortgelijk recept tegen voor een traybake in een tijdschrift en ik heb hier mijn eigen draai aangegeven. Niet iedereen weet nog wat een traybake is, terwijl ik het ideaal en makkelijk vind! Dus…
Wat is een traybake?
Kort gezegd is het een volledige maaltijd die je klaarmaakt op een bakplaat in de oven.
Je kunt van alles bakken. Maar bereidt je in 1x op die ene bakplaat en in de oven. Een gezonde en erg lekkere manier van bereiden. Wij vinden het erg lekker.
Je kunt het trouwens letterlijk op een bakplaat leggen, maar ik gebruik zelf het liefst een bakplaat met rand. Dat vind ik net wat makkelijker qua bereiden en schoonmaken dan een platte bakplaat die je meestal standaard in de oven vindt. Le Creuset heeft ook een prachtige bakplaat voor traybakes.
Terug naar het recept. In dit geval heb ik een traybake gemaakt met o.a. broccoli, zoete aardappel, paprika en kip. Ik deel hieronder graag het recept!
Hoe maak je deze traybake met groenten en kip?
Ingrediënten (voor 2 personen):
- 300 gram (scharrel)kippendij
- 500 gram zoeteaardappel
- 1 flinke stronk broccoli
- 1 rode paprika
- 2 rode uien
- tijm (15 gram ongeveer)
- 2 tenen knoflook
- 1 (biologische) limoen
- 5 eetlepels olijfolie
- zout en peper
Bereidingswijze voor deze traybake met groenten en kip:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Was de limoen goed en rasp dan de helft van de schil. Liefst kies ik daarom een biologische limoen, omdat we de schil gebruiken en je er dan van kunt uitgaan dat de schil niet in aanraking is gekomen met pesticiden.
Pers de geraspte limoen uit en snijd de andere helft van de limoen in partjes. Pers vervolgens de knoflook en rits van ongeveer 10 takjes tijm de blaadjes af.
Snijd de kippendijen in blokjes. Mix dit door de kruiden (knoflook, tijm), limoenrasp en -sap en 4 eetlepels olijfolie. Zet dit even apart.
Vervolgens snijd je de andere groenten: zoeteaardappel in blokjes, broccoli (inclusief stronk) in kleine stukken, paprika in reepjes en plakjes ui.
Leg de gemarineerde kip in een ovenschaal. Zorg dat de olijfolie goed verdeeld wordt over de hele bodem. Daar bovenop verdeel je de groenten en je sprenkelt er nog wat olijfolie overheen en wat zout en peper naar eigen inzicht. Ook leg je de schijfjes limoen hierop en wat je eventueel over hebt aan takjes tijm.
Bak deze traybake zo’n 45 minuten in de oven. Verwijder de limoenschijfjes en de tijmtakjes. Dan kan het eten geserveerd worden.
Eet smakelijk!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter