Preppen, iedereen die gezond wil eten weet dat het handig is, maar doe je het ook? Ik neem me ook vaak voor om mijn maaltijden goed te plannen en vooruit te koken. Maar in de praktijk doe ik het nog niet zo vaak als dat ik zou willen.
Zoals bijvoorbeeld een bananenbrood bakken om zo makkelijk een gezonde lunch mee te nemen naar het werk. Deze minestronesoep is juist heel geschikt om extra veel te maken. Zodat het op een ander moment alleen maar hoeft op te warmen en voila, je het snel een verse maaltijd op tafel.
In dit geval waren we zelfs net uit eten geweest en daarna ben ik toch ook de keuken in gegaan. Omdat ik niet gekookt had, vond ik het juist fijn. Twee maaltijden achter elkaar maken, vind ik zelf intensiever.
Ik heb een zeer goed vullende minestronesoep gemaakt, voor twee keer. De basis kwam uit een oud kookboek van Jamie, maar omdat ik graag creatief kook, heb ik er mijn eigen twist aan gegeven.
Hoe maak je een lekkere, goed vullende minestronesoep?
Ingrediënten voor 6-8 maaltijden:
- 2 liter goede bouillon (liefst natuurlijk zelf getrokken)
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 2 stengels bleekselderij
- 200 gram risotto
- flinke stronk broccoli
- 200 gram boerenkool
- 1 venkelknol
- 1 courgette
- 2 theelepels tijm
- 1 theelepel oregano
- 1 theelepel rozemarijn
- 50 gram Parmezaanse kaas
- olijfolie
- citroen
Bereidingswijze:
Snij alle groente vrij klein. Als je begint bij de ui, knoflook en bleekselderij, kun je dat alvast in de pan doen voor je met de rest aan de slag gaat. Fruit dan de ui, knoflook en bleekselderij in een flinke scheut olijfolie. Als dit lichtbruin is, kun je de risotto toevoegen. Na een minuut of 3 kun je de bouillon toevoegen. Dit mag een kwartiertje pruttelen. Vervolgens mag je rest van de groeten en de kruiden toevoegen. Laat de soep vervolgens een half uurtje pruttelen.
Voeg een kneepje citroensap, zout en peper naar smaak toe en wat geraspte kaas over de soep in de borden.
Heb je vragen, stel ze hieronder, dan zal ik proberen snel te reageren.
Eet smakelijk!
PS. Weet je dat minestronesoep een Italiaanse groentesoep is, die bekend staat om de vele ingrediënten?
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter