Het is nog net even de tijd van de verse vijgen (augustus t/m oktober), al kun je ze nu meestal het hele jaar wel kopen.
Eet je wel eens verse vijgen? Het is heerlijk in een salade en in deze tijd maak ik daarom ook graag een salade met verse vijgen. Dit is echt een snelle, voedzame salade voor 2 personen die je kunt maken als lunch en als je weinig tijd hebt.
Wil je weten waarom vijgen zo gezond zijn? Lees dan dit artikel.
Hoe maak je makkelijk een salade met verse vijgen?
Ingrediënten (voor 2 personen):
- zakje babyspinazie
- 4 verse vijgen
- bakje vegetarische speckjes
- mini bolletje buffel mozzarella, of in plakken gesneden mozzarella
- handje mix van pitten
- scheutje olijfolie
- scheutje balsamico
- zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
Bak de spekjes even kort in de koekenpan. Was de verse vijgen voorzichtig en dep ze droog. Snijd de vijgen in een partjes. De schil kan er gewoon omheen blijven.
Verdeel de babyspinazie over 2 borden. Doe hierover de gebakken spekjes, de vijgen in partjes en de mozzarella. Besprenkel de salade met een scheutje olijfolie en balsamico (of maak hier vooraf een dressing van, eventueel aangevuld met wat peper en zout en nog een lepeltje honing). Voeg als laatste nog de pitten toe op de salade.
Andere recepten met verse of gedroogde vijgen:
- Italiaanse vijgensalade
- Bietensmoothie met vijgen
- Vijgenblokjes met cashew en kokos
- Salade met vijgen en peer
- Energierepen van havermout en vijgen
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter