Lasagne is een ovenschotel die in allerlei variaties is te bereiden. Zoals deze groentelasagne met vegetarische bolognese-saus. De lasagne zit vol met lekkere groentes zoals aubergines, uien en courgettes, meer dan genoeg voor je dagelijkse portie verse groenten! En uiteraard veel gezonder dan de ‘kant-en-klare’ recepten.
Ingrediënten groentelasagna
- 200 g broccoli
- 1,5 pot biologische vegetarische bolognesesaus
- 6/8 lasagnebladeren (van een biowinkel)
- 2 aubergines
- 1 courgette
- 1 roze ui
- 1 teentje knoflook
- 6 takjes verse basilicum
- 100 g geraspte kaas
- 1 el zuivelspread
- peper
Bereiding groentelasagna
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Was de courgette en de aubergine’s. Snij ze beide in dunne plakjes (courgette verticaal doorsnijden en aubergine horizontaal).
Snij de ui in ringen en pers de knoflook uit.
Laat de olie warm worden in een pan. Bak hierin de aubergine’s, courgettes, de knoflook en de ui in ongeveer 15 minuten gaar (tot het een bruine kleur krijgt).
Was de broccoli en doe hem heel even in een keukenmachine, zodat het een fijne structuur krijgt.
Voeg er 1 el zuivelspread, 2 takjes basilicumblaadjes, een handje geraspte kaas en wat peper bij.
Vet de ovenschaal in. Verdeel de helft van de aubergine, courgettes, knoflook en de ui over de bodem van de ovenschaal.
Leg hier 3 lasagne bladeren op. Verdeel nu de broccoli over de lasagne bladeren, hierna volgt de saus. Je legt hier weer 3 lasagne bladeren bovenop. Je verdeelt de rest van de aubergine, courgette, ui en knoflook erover.
Leg hierover de laatste 2 lasagne bladeren, verdeel de rest van de saus over de bladeren. Meng wat basilicum blaadjes met de geraspte kaas, deze strooi je er als allerlaatste overheen.
Zet hem in de oven en bak de lasagne in 35 minuten af.
Eet smakelijk!
(Red) Dit heerlijke recept komt van Annemiek van Mooi Gezond! Meer lekkere recepten vind je op haar Facebook en meer informatie over haar vind je hier beneden.
Laatste berichten van Annemiek Eekelder (toon alles)
- Recept voor vegan broodje, sandwich gegrilde paprika - 28 oktober 2017
- Pastasalade met tonijn - 21 oktober 2017
- Recept voor komkommernoodles - 12 juli 2017
Laat een reactie achter