Deze heerlijke, gezonde salade met kip en cashewnoten is zeer geschikt als maaltijdsalade.
Hoe maak je deze maaltijdsalade met kip en cashewnoten?
Ingrediënten:
(voor 3 personen)
- 2 el olijfolie
- 500 gr kipfilet, in smalle repen
- 75 gr cashewnoten
- 150 gr gemengde bladsla
- 125 gr cherry-/kerstomaatjes, gehalveerd
- ½ komkommer, in blokjes
- 1 bosje radijs, schoongemaakt, in plakjes
- 200 gr wortel, geschrapt en grof geraspt
Voor de dressing
- 2el zoete chilisaus of hotketchup
- 1 tl ketjap manis of sojasaus
- 1 el citroensap
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 el gehakte verse koriander
- 1 tl geraspte verse gemberwortel
- 2 el arachide- of zonnebloemolie
Bereidingswijze:
Verhit de olijfolie en bak hierin de kiprepen goudbruin en gaar in 12-15 minuten.
Rooster de noten in een droge hete koekenpan en zet ze apart.
Meng de ingrediënten voor de dressing. Schep de warme kiprepen door de dressing en laat afkoelen.
Doe de sla, tomaatjes, komkommer, radijs en wortel in een schaal. Leg de kip et de dressing erop en strooi de geroosterde noten erover. Lekker met geroosterd pitabrood of naanbrood.
Variatietip
Je kunt de kipfilet ook vervangen door reepjes varkenshaas of biefstuk en dan te kiezen voor de sojasaus en een paar sesamzaadjes.
Ook lekker:
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024