Wil je genieten van een heerlijk koolhydraatarme pasta? Maak dan eens spaghetti van courgette. Ook wel courgettini genoemd. Je kunt de courgettes rauw eten. Het ziet er het mooist uit als je de courgette met een echte spiraalsnijder (Spirelli) tot dunne lange slierten maakt. Zo’n apparaat heb ik niet, maar met een keukenmachine of rasp kom je ook een heel eind.
We hadden een prachtige doos droomtomaten gekregen in de Foodybox. Dat zijn echt super smaakvolle tomaten. Dat maakt zo’n gerecht nog lekkerder! Dus bezuinig niet op je tomaten en kies voor goede tomaten.
Ingrediënten voor 4 personen
- 2 flinke courgettes
- 1 kilo tomaten
- 1 voet knoflook
- 2 puntpaprika’s
- 1 bosje lenteui
- 500 gram (biologisch) rundergehakt
- theelepel Italiaanse kruiden
- zout & peper naar smaak
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe alle groente, inclusief knoflook in schil, in een vuurvaste ovenschaal. Zet de schaal een ruim half uur in de oven.
Nadat de groente 10 minuten in de oven staat, kun je verder aan de slag. Rul het gehakt met de Italiaanse kruiden, zout en peper in een koekenpan. En rasp de courgette tot spaghetti in de spiraalsnijder of keukenmachine. Zet dit aan de kant. Laat het gehakt laag op staan.
Na een half uur haal je de groenten uit de oven en verwijder je de knoflook. Doe een aantal zacht geworden tenen in een smalle schaal (naar smaak) met alle groente en pureer dit tot een gladde massa met een staafmixer.
Mix alles samen. Lekker met een beetje verse geraspte kaas erover!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter