Koken kun je ook duurzaam aanpakken. Met een paar handige tips draag je al heel goed bij aan duurzaamheid. We hebben hier een aantal tips voor je verzameld.
Tips voor duurzaam koken
Koken & bakken
- Kook zoveel mogelijk met de deksel op de pan.
- Neem niet een te grote pan, stem je pan af op de hoeveelheid. Hierdoor verbruik je veel minder energie.
- Kies voor duurzaam elektrisch koken. Ideaal als je bijvoorbeeld zonnepanelen hebt en dan elektrisch kookt.
- De frituurpan is sowieso niet zo gezond, maar ook helemaal niet energievriendelijk. Die kun je beter in de kast laten staan.
- Zet de oven wat eerder uit. De oven is nog warm genoeg, waardoor je gerecht gewoon verder gebakken wordt.
- Eieren koken, doe je tot het water kookt en dan laat je de eieren een paar minuten (afhankelijk hoe hard je ze wenst) staan in het water.
Eten
- Kies vooral voor seizoensgebonden producten.
- Kies vooral voor streekproducten.
- Maak gebruik van restjes of leer creatief koken met wat je nog hebt aan voeding.
- Eet minder vlees.
- Maak bewuste keuzes in de winkel, bijvoorbeeld biologisch
- Een week vooruit boodschappen doen, is makkelijk voor jouw agenda, maar blijft er soms wat over dat je weg moet gooien. Ga hier kritisch mee om.
Heb je zelf ook tips om duurzaam te koken? Deel ze hieronder, samen kunnen we nog duurzamer worden!
In dit artikel kunnen affiliatelinks getoond worden naar bepaalde producten. Dit zijn producten die wij handmatig hebben gekozen en waar wij achter staan. Door te klikken naar de webshop en hier iets te kopen, ontvangen wij een kleine affiliate-commissie. Dit kost jou echter niets extra. Ook is het volledig anoniem.
Jenny
Laatste berichten van Jenny (toon alles)
- Hoe gezond is grapefruit? - 17 maart 2024
- 10 bijzondere lessen van Goggins: je kunt meer dan je denkt! - 14 maart 2024
- Recept voor de airfryer: groenteschotel met feta - 12 maart 2024
Laat een reactie achter