Tomatensoep is zo lekker en zo verschillend te maken. Dit recept is een hele makkelijke variant die je zo op tafel zet. De truc is wel dat je de soep een paar uur maakt voor je het gaat eten.
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 kilo tomaten
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 1 pakje gerookte zalm
Bereiding
Let op de bereidingstijd is slechts 5 minuten, maar de wachttijd is minimaal 4 uur. Dan is de smaak van knoflook en ui lekker doorgetrokken. Anders is de soep te flauw. Dat weet ik uit eigen ervaring. Wil je deze soep eten, maak ‘m ’s morgens en rond het ’s avonds af.
Ik maak dit gerecht altijd in de slowjuicer, maar het kan natuurlijk ook met een staafmixer of blender. Dan is het wel noodzakelijk om het vel van de tomaten te halen. Dit kun je makkelijk doen, door de tomaten te laten schrikken in (kokend) heet water.
Pers de tomaten, knoflook en ui in de slowjuicer. Vang het pulp op. Daar maak ik altijd nog heerlijke bruschetta’s van. Meng het geheel goed door. Doe het in een pan en zet het minimaal 4 uur weg.
Op het moment dat je de soep wilt eten, verwarm je de soep. Let op de soep mag niet koken. Doe de zalm er door en genieten maar.
De pulp kun je op een stokbroodje doen met een klein beetje geraspte kaas. Even in de oven en je hebt een heerlijk bijgerecht voor bij de soep. Zie de afbeelding hieronder.
Eet smakelijk!
We hebben nog meer heerlijke recepten voor tomatensoep op onze site staan. Ga gerust even kijken.
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter