Huisgemaakte tortillachips met guacamole en een glas rode wijn….
Klinkt als een tafereeltje onder de Mexicaanse zon. Maar ik was gewoon thuis, op een druilerige zondag in november. De regen sloeg tegen de ramen en de wind gierde om het huis. Ik trok de koelkast open en maakte met wat overgebleven groenten van de voorgaande week, een lekkere en gezonde guacamole. Mét zelfgemaakte tortilla chips.
Hoe heb ik de tortillachips en quacemole gemaakt? Je leest het hieronder.
GUACAMOLE
Ingrediënten:
- 2 eet-rijpe avocado’s
- halve rode paprika
- halve tomaat
- halve rode ui
- 1 teentje geperste knoflook
- peper en zout
- scheutje citroensap
- evt. wat druppels tabasco
Bereidingswijze
Prak de avocado’s met een vork. Voeg de versnipperde ui, de knoflook, de stukjes paprika en tomaat eraan toe en roer door elkaar. Scheutje citroensap en peper en zout naar smaak toevoegen: klaar!
TORTILLACHIPS
Zelf tortillachips maken is verrassend simpel. En veel gezonder dan een zak uit de supermarkt!
Ingrediënten
(voor 1 schaaltje chips, zoals op de foto)
- 1 maïstortilla
- peper en zout
- paprikapoeder
- olijfolie
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180˚ C
Maak een mengsel van de olie, peper, zout en paprikapoeder. Besmeer hiermee een tortilla aan de voor- en achterzijde (dit vond mijn zoon een leuk karweitje).
Snij de tortilla in kleine puntvormige stukjes. Leg ze op een met bakpapier belegd rooster en zet ze 10 minuten in de oven.
De eerste keer dat ik de chips maakte, waren ze verbrand. De baktijd luistert nauw, dus blijf in de buurt van de oven.
Tip: Als ik guacamole over heb, smeer ik het de volgende dag gewoon op een bruine boterham. Heerlijk met (oude) kaas of een plak (biologische) kipfilet. Goede lunch om mee te nemen naar je werk, trouwens. Gezond, voedzaam en er zit behoorlijk wat pit in, waardoor je er weer even tegenaan kunt. Al moet je de knoflookgeur op de koop toenemen…
Eet smakelijk!
Laat een reactie achter