Al tijden stond het op mijn lijstje om eens te maken – koolhydraatarme hamburgers. Ik ben gek op een goede hamburger, die van de MacDonalds die hoef ik echt niet. Maar een lekkere verse dikke hamburger, hmmm. Nu heb ik ‘m ook eens geprobeerd op een portobello. En een portobello is niet alleen koolhydraatarm, ook nog eens erg gezond. Dan eet je dus geen broodje, maar een portobello met een hamburger.
Eerlijk is eerlijk, de hamburger op de foto ziet er net zo vet uit als dat je ‘m besteld bij de snackbar. Kortom, zoals het hoort…
Toch is deze variant gezonder. Ik heb er ovenfrietjes bijgemaakt. Een extra bite aan de ovenfrites geef je door er een beetje paprikapoeder over het heen te strooien.
De hamburger kun je natuurlijk bereiden en beleggen zoals je wilt. Wij hebben voor biologische hamburgers gekozen. Naast het fenomeen gezondheid, vinden we vooral het dierenwelzijn belangrijk. Gisteren heb ik er een plakje boeren truffelkaas opgedaan. Dat was erg lekker. Het kleine vleugje truffel paste perfect bij de hamburger.
Het belangrijkste van dit ‘halve recept’ is hoe maak je de portobello’s klaar. Het alternatief voor een broodje. Dat is even 5 minuutjes in de oven op 200 graden. Op de bbq kun je ze natuurlijk ook 5 minuutjes grillen. Dat is iets dat we van de zomer zeker zullen doen. Het is aan de ene kant een guilty pleasure maaltijd, maar aan de andere kant toch echt een stuk gezonder ;-))
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter