Eet jij al echt voedsel?
Eet echt voedsel. Het klinkt zo simpel maat dat is tegenwoordig gemakkelijker gezegd dan gedaan! Want het aanbod is over het algemeen een stuk minder gezond (lees onder de foto verder).
Wist je dat er jaarlijks honderden nieuwe producten opduiken in de supermarkt? Allemaal producten die bewerkt zijn. Eten waaraan geknutseld is. De meesten verdienen het eigenlijk niet om voedsel te worden genoemd. Het zijn meer eetbare voedselachtige substanties.
Deze voeding is zo intensief bewerkt! Het zit vol met chemische toevoegingen als kleur- smaak- en geurstoffen, conserveringsmiddelen, verdikkingsmiddelen en aroma’s. Want dat is goedkoper dan echte, natuurlijke, ingrediënten. En het is daardoor langer houdbaar wat weer heel handig is in een supermarkt waar het best een tijdje op een schap moet kunnen blijven liggen!
Door alle bewerkingen proeven we niet meer wat we werkelijk eten en voelen we niet meer wat het voedsel met ons doet. Ons lichaam herkent veel van deze toevoegingen niet en laat de lever deze stoffen afbreken. We vullen ons lichaam maar voeden het niet!
Daardoor raakt ons lichaam uit balans met als gevolg dat we ons minder fit voelen, minder energie krijgen en in extreme gevallen ondervoed raken. Dat kan toch niet echt de bedoeling zijn!
De uitdaging tegenwoordig is dus om goed te eten met voedsel dat je voedt in plaats van vult! Mijn ervaring is dat als mensen kiezen voor onbewerkte producten veel lichamelijke klachten al snel verdwijnen. Bijkomend voordeel is dat je jouw gewicht beter kunt beheersen of zelf kunt afvallen. Dus kies voor echt voedsel en vermijd al die nieuwe producten zoveel mogelijk!
(red) Dit is een blog van onze gastblogger en lifestylecoach Nathalie Appel van Appel en jij. Hieronder vind je meer info over Nathalie.
Laatste berichten van Nathalie Appel (toon alles)
- 9 stappen die ervoor zorgen dat je nooit het lichaam krijgt dat je graag wilt hebben! - 1 oktober 2017
- Hoe kan je eten en emoties scheiden - 8 september 2017
- Durf jij het aan om een geweldig leven te leven? - 14 juli 2017
Laat een reactie achter