We kregen van de week massaal zin in de lente. Omdat witlof een echte wintergroente is, hebben we een lekkere variant voor de lentekriebels uitgewerkt met witlof. Dit is ook een hele makkelijke salade om in de ochtend klaar te maken om mee te nemen naar kantoor. Zorg wel voor een goede salade lunchbox (tips in mijn blog over de lunchtrommel van mijn dochter), waarbij je de dressing apart kunt meenemen. Anders wordt de witlof (of sla) slap voor je er van kunt genieten.
Ingrediënten
- 4 stronken witlof
- eventueel 150 gram gerookte zalm
- 1 appel
- handje gebroken walnoten
- handje rozijnen
Ingrediënten dressing
- 1 eetlepel yoghurt
- 1 theelepel mayonaise
- 1 theelepel mosterd
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel verse bieslook
Bereiding
Gebruik van de witlof de bladeren in z’n geheel. Snijd evt. de gerookte zalm in reepjes en de appels in kleine blokjes. Meng dit alles door elkaar.
Meng yoghurt, mayonaise, mosterd, citroensap en bieslook door elkaar. Meng nu alles door elkaar en voeg na het opmaken van de borden de stukjes walnoot toe.
Eet smakelijk
Dit recept komt uit Natuurlijk! Eten! het kookboek van Irene van Gent met 50 Simpele, Snelle en Smaakvolle recepten met ingrediënten uit de streek en het seizoen.
Echt lekker om mee te nemen naar kantoor!
Handige, leuke lunchtrommels:
- Mepal Bento lunchbox met diverse vakken
- Tefal luchtdichte lunchbox
- Lunchpot voor yoghurt en soep (en handig om topping los mee te nemen)
Irene van Gent
Laatste berichten van Irene van Gent (toon alles)
- Tomatentaart - 28 oktober 2015
- Bloemkoolsoep - 13 oktober 2015
- Hartige taart met witlof en spinazie - 5 oktober 2015
Laat een reactie achter