Vette vis is goed voor onze hersenen. Met gerookte zalm kun je veel leuke gerechten maken. Dit is een gerecht met een eenvoudige basis maar een heel feestelijk resultaat.
Lees hier: Hoe gezond is zalm?
Je kunt deze bonbon prima serveren als voorgerecht bij het kerstdiner of als heerlijk hapje op oudejaarsavond. Eigenlijk is het altijd lekker!
Ingrediënten
- 2 rijpe avocado’s
- 150 gram gerookte zalm
- 1 teen knoflook
- 200 gram mascarpone
- zout, peper
- sla & citroen ter garnering
Extra nodig
- Blender of staafmixer
Bereiding
Snijd de avocado’s in tweeën en verwijder de pit en de schil. Snijd de avocado in stukken en doe in een mengbeker.
Pureer de avocado’s met de knoflook en de mascarpone tot een mooie lichtgroene mousse.
Leg twee smalle plakjes zalm gekruist in een kommetje, doe daar een ruime lepel mousse in. Vouw de plakjes zalm over het geheel en keer het om op een bord.
Maak het af door er peper en zout uit de molen over te strooien.
Eet smakelijk
Dit recept komt uit Natuurlijk! Eten! het kookboek van Irene van Gent met 50 Simpele, Snelle en Smaakvolle recepten met ingrediënten uit de streek en het seizoen.
Foto-credits: Smabs Sputzer
Irene van Gent
Laatste berichten van Irene van Gent (toon alles)
- Tomatentaart - 28 oktober 2015
- Bloemkoolsoep - 13 oktober 2015
- Hartige taart met witlof en spinazie - 5 oktober 2015
christel zegt
voor hoeveel zalmbonbons is dit recept?