Logo Goed eten Gezond leven
  • Home
  • Goed eten
  • Gezond leven
  • Recepten
  • Afvallen
  • Sport
  • Boeken
  • Erop uit
  • WellnessVakanties
  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
  • Desserts
  • Tussendoortjes
  • Drinken
  • Koolhydraatarm
  • Vegan
Je bent nu hier: Home / Recepten / Diner / Zalmbonbon met avocado-mascarpone-mousse

Zalmbonbon met avocado-mascarpone-mousse

Laatste update: maart 24, 2015 - Door Irene van Gent

Vette vis is goed voor onze hersenen. Met gerookte zalm kun je veel leuke gerechten maken. Dit is een gerecht met een eenvoudige basis maar een heel feestelijk resultaat.

Je kunt deze bonbon prima serveren als voorgerecht bij het kerstdiner of als heerlijk hapje op oudejaarsavond. Eigenlijk is het altijd lekker!

zalm-bonbon-met avocado

Ingrediënten

  • 2 rijpe avocado’s
  • 
150 gram gerookte zalm
  • 1 teen knoflook
  • 
200 gram mascarpone
  • zout, peper
  • sla & citroen ter garnering

Extra nodig

  • Blender of staafmixer

Bereiding

Snijd de avocado’s in tweeën en verwijder de pit en de schil. Snijd de avocado in stukken en doe in een mengbeker.

Pureer de avocado’s met de knoflook en de mascarpone tot een mooie lichtgroene mousse.

Leg twee smalle plakjes zalm gekruist in een kommetje, doe daar een ruime lepel mousse in. Vouw de plakjes zalm over het geheel en keer het om op een bord.

Maak het af door er peper en zout uit de molen over te strooien.

Eet smakelijk

Dit recept komt uit Natuurlijk! Eten! het kookboek van Irene van Gent met 50 Simpele, Snelle en Smaakvolle recepten met ingrediënten uit de streek en het seizoen.

Foto-credits: Smabs Sputzer

Misschien vind je dit ook interessant:

  • Avocado-citrus salade
    Avocado-citrus salade
  • Zalmspiezen met salsa verde, heerlijk visrecept
    Zalmspiezen met salsa verde, heerlijk visrecept
  • Couscous met andijvie
    Couscous met andijvie
The following two tabs change content below.
  • Biografie
  • Laatste Berichten
Mijn Twitter profielMy LinkedIn profile

Irene van Gent

Doordat ik aan yoga doe ben ik steeds bewuster in het leven gaan staan. Gezond eten staat bij mij daardoor hoog in het vaandel! Ik ben me sindskorts steeds meer aan het verdiepen in de Ayurvedische keuken (keuken met genezende krachten). Ik maak zoveel mogelijk zelf, zo is ook mijn platform Thuis Maken ontstaan.
Mijn Twitter profielMy LinkedIn profile

Laatste berichten van Irene van Gent (toon alles)

  • Tomatentaart - 28 oktober 2015
  • Bloemkoolsoep - 13 oktober 2015
  • Hartige taart met witlof en spinazie - 5 oktober 2015

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis gezonde inspiratie

Ik ontvang graag 1x per week gratis een overzicht met recepten en inspirerende artikelen van Goed eten Gezond leven:

Volg ons ook op Facebook

Goed eten Gezond leven

Partners:

Meest recente berichten

  • Schoenen in huis, prima of toch ongezond?
  • Ik heb synesthesie, elk woord heeft een kleur
  • Ontstressen met gezonde geuren
  • Doe ff gezond, lekkere recepten, feiten en geen fabels
  • De rol van je zintuigen bij eetbuien
BlogSociety

Meest gelezen artikelen op onze site

  1. Is kurkuma gezond?
  2. Stamppot boerenkool met zoete aardappel
  3. Is muntthee gezond?
  4. Feiten over het ontzuren van je lichaam
  5. Basisrecept speltpannenkoeken
  6. Tips om af te vallen als je ouder dan 40 bent
  7. Welke eiwitshake is het beste?
  8. Zijn vijgen gezond?
  9. Collageen-proteïnepoeder getest, goed voor huid, spieren en gewrichten
  10. Gezond afvallen

Goed eten Gezond leven

Over ons, onze visie en missie
Disclaimer
Privacy statement
Linkpartners
Adverteren
Gastbloggers
Nieuwsbrief
Dossiers
Contact

Zie ook:
Wellness Vakanties

Volg ons op Social Media

Volg ons op FacebookVolg ons op TwitterVolg ons op PinterestVolg ons op InstagramVolg ons op Youtube

© 2019 Goed Eten Gezond Leven